BMW predstavio redizajnirane modele 5 i 6 GT

BMW predstavio redizajnirane modele 5 i 6 GT

Nova, osvježena BMW “petica” s hibridnim pogonom nudi najnoviju tehnologiju, elektrificirane motore i novi dizajn…

Oduvijek je bila najmilija “poslovnjacima”, a u današnje vrijeme, ništa više ne traje dugo. Jer, uvijek može još bolje pa je bavarska tvornica nakon tri godine ponudila osvježenu Seriju 5.

Novi BMW Serije 5

Dolazi tehnološki “izoštrena” s hibridnim motorima te dvama plug-in hibridima. Nakon više od 600.000 prodanih primjeraka, nije BMW krenuo s drastičnim promjenama kao na “sedmici”, nego je zaigrao na sigurnu kartu. Nema golemih bubrega sprijeda, prednji dio izgleda slično novoj Seriji 3, maska nije predimenzionirana, a svjetla su izvedena u LED-laserskoj tehnologiji i slična su onima na novoj Seriji 7.

Novi BMW Serije 5

Straga su također vidljive prilične promjene no ipak manje primjetne u vidu novih grafika svjetla, trapezoidnim izlazima ispušnih cijevi te djelomično promijenjenim, izoštrenim linijama branika. Novi aluminijski kotači promijenjenog dizajna promjera su od 18 do 20 cola, a u sportskom paketu stižu i crveno obojana kočna kliješta.

Novi BMW Serije 5

Nove su i četiri boje karoserije, a u interijeru su (uz manje dizajnerske promjene) ugrađeni tehnički suvremeniji gadgeti posljednje generacije, materijali su još kvalitetniji, a zasloni u promjeru od 10,25 do 12,3 inča te opremljeni trodimenzionalnim prikazom.

Novi BMW Serije 5

Ipak, najveće novosti odnose se na pogonsku grupu i nove, elektrificirane motore. Svi motori imaju četiri ili šest cilindara, bili oni dizelski ili benzinski, a “blagi” hibridni modeli opremljeni su 48-voltnom instalacijom te elektromotorima i baterijama koje nude 11 KS dodatne snage. Krajem godine stižu i plug-in verzije nazvane eDrive.

Novi BMW Serije 5

U modelu 530e nudit će 292 KS te “gradsku autonomiju” do 62 km, a 394 KS snažnog 545e do 57 kilometara. Jedini “čisti” benzinski agregat je onaj u top modelu M550i s 4,4-litrenim V8 i 530 KS te pogonom na sve kotače. Zasad, najsportskiji model M5 još nije najavljen, ali ne sumnjamo da će i on ugledati svjetlo dana.

Share