Peugeot 208 i 2008: Upečatljiv dizajn i električna izvedba

Peugeot 208 i 2008: Upečatljiv dizajn i električna izvedba

Svojim upečatljivim vanjskim dizajnom, novi PEUGEOT 208 se savršeno uklapa u uspon marke PEUGEOT u viši cjenovni razred. Novi PEUGEOT 208 je zaveo je stručnjake sportskim izgledom te izduženim i čistim linijama. Njegova unutrašnjost obogaćena je svjetskom premijerom 3D instrumentne ploče s višenamjenskim upravljačem i velikim dodirnim 10” zaslonom.

Novi PEUGEOT 2008 impresionirao je žiri svojim vertikalnim dnevnim LED svjetlima, koja obilježavaju novi dizajnerski potpis. Njihov nazubljeni izgled sablje lako je prepoznatljiv. Profil svojim različitim trokutastim linijama donosi sveukupnu homogenost i dinamičnost.  Straga su prepoznatljiva svjetla povezana crnom letvicom koja se ističu LED potpisom s tri kandže. Pažnja posvećena detaljima nastavlja se i u unutrašnjosti: profinjeni šavovi, LED ambijentalno osvjetljenje (od izvedbe GT-Line), profinjeni materijali kao (dostupni na izvedbi  GT).

Novi PEUGEOT 208 i novi SUV PEUGEOT 2008 također su dostupni u električnoj izvedbi. Novi PEUGEOT e-208 i Novi PEUGEOT e-2008 se razlikuju od termičkih izvedbi s posebnim dizajnerskim elementima: rešetka hladnjaka odgovara boji karoserije i znak lava mijenja boju ovisno gdje stojite.  


Nagrada Red Dot Award

Nagrada Red Dot već više od 60 godina nagrađuje inovativan dizajn u kategorijama ‘Product Design’, ‘Communication Design’ i ‘Design Concept’.
Međunarodni žiri sastavljen je od stručnjaka iz različitih specijalističkih područja koji svake godine ocjenjuju proizvode, komunikacijske projekte, dizajn konceptnih automobila i prototipove.

Share