Lamborghini 7. maja predstavlja novi automobil

Lamborghini 7. maja predstavlja novi automobil

Dok su pojedine auto-kompanije već obnovile proizvodnju u nekim fabrikama, mašine u pogonu Lamborghinija biće isključene barem do ponedeljka 4. maja, piše B92.

Naime, proizvodnja koja je obustavljena 13. marta, prvobitno je trebalo da bude obnovljena 25. marta, ali je prinudni odmor radnika produžen na više od mesec dana. Kao novi datum obnove proizvodnje navodi se 4. maj, a već za 7. maj najavljena je online premijera novog modela. Lamborghini u saopštenju nije otkrio o kakvom automobilu se radi.

To svakako neće biti neki potpuno novi model, jer je kompanija ranije objavila da četvrti model u gami neće stići tako brzo. Iako je Aventador u prodaji već skoro čitavu deceniju, njegov nasljednik najverovatnije nije planiran za ovu godinu. Preostala dva modela – Huracan i Urus, premlada su za zamenu novim verzijama. Zato se pretpostavlja da će najavljeni automobil biti nova varijanta nekog od već postojećih – Huracana, Aventadora ili Urusa.

Spekuliše se da bi to mogao biti Huracan Super Trofeo Omologato (STO) za koji se navodi da će ga pogoniti 5.2-litarski V10 sa 640 KS iz modela Huracan Performante. Druga opcija je nova verzija SUV modela Urus, koji bi trebalo da dobije ili ogoljenu trkačku varijantu ili plug-in hibridni pogon.

Izvor: B92.net

Share