Mali “Lav” stigao u BiH – Novi 208

Mali “Lav” stigao u BiH – Novi 208

Novi Peugeot 208 je stigao u Bosnu i Hercegovinu a mi Vam donosimo šta novo nudi mali “lavić” i koje su cijene dizelskog, benzinskog i električnog motora, te pakete opreme za za ovaj model.

Novi Peugeot 208, sa linijama sportskog i atraktivno-agresivnog zasigurno će privući pažnju svim potencijalnim kupcima. Peugeot je istovremeno predstavio sva tri pogonska agregata: benzinski, dizelski i električni, te na prezentaciji koja je održana u Sarajevu imali smo priliku probati novi 208.

Modularna platforma za bolju učinkovitost

Peugeot 208 temelji se na najnovijoj generaciji platforme iz Grupe PSA: Common Modular Platform ili CMP . Ova platforma je razvijena za B i C segmente, a ono što je interesanto za ovu platformu jeste njega prilagodljivost u pogledu motorizacije i dimenzije. Tako da nova CMP platforma omogućava na istoj karoseriji bez promjena montirati bilo koji pogonski agregat bez promjene dimenzija unutrašnjosti kao i prostora prtljaga.

Pogonski agregati

Novi Peugeot 208 dolazi sa nizom opreme koja se može kombinobvati uz benzinskih i dizelskih Euro 6 motor. U ponudi su dva benzinska motora 1.2 PureTech 100 i 130 KS koji su dostupni sa manulnim 6-stepanim i automatskim 8-stepenim mjenjačem EAT8. Dizelski agregat 1.5 isporučuje 75 kW odnosno 100 KS i na kraju e-208 električna verzija čiji elektromotor razvija 136 KS.

Atraktivan dizajn

Valjski izgled novog Peugeota 208 sad već je prepoznatljiv, te iz Peugeota smatraju da na ovom automobilu nisu potrebni hromirani detalji. Novi model, u poređenju sa trenutnim 208, je duži za 8,2 cm, širi za 2,6 cm te niži za 3 centimetra što ovom automobilu daje sportski karakter. U unutrašnjosti vozačima će na usluzi biti i novi sistem 3D i-Cockpit koji na instrument tabli informacije prikazuje poput holograma, što je veoma zanimljivo i interesanto. Stražnji dio modela 208 posjeduje crnu letvicu koja se proteže izmežu stop svjetala, kao i na modelima 3008, 5008 i 508. Zanimljiva stvar za kupce jeste da metalic žuta Faro boja je gratis.

Oprema u 3 nivoa

Active, Allure i GT Line su nazivi opreme za 208. Naravno najjača opcija je “GT Line” opremljena Full LED svjetlima sa svjetlosnim potpisom s tri linije, oblogama blatobrana i crno lakirani obrubima stakala, 17-inčnim poliranim aluminijskim naplatcima, te posebno uređenim detaljima kabine kao što su crne stropne obloge, odabir između osam boja za ambijentalno osvjetljenje ili aluminijske papučice.

Cjene

Početni benziski model 1.2 PureTech 75 sa opremom Active iznosi 25.332 KM dok za najsnažniji benzinac u GT Line opremi i EAT8 treba izdvojiti 40.280 KM. Dizelski agregati u zavisnosti od opreme Active – 30.808 KM, Allure – 34.347 KM i GT Line – 37.748 KM. Za model e-208 treba izdoviji od 58.896 KM do 63.960 KM. Posebnu ponudu za ovaj model jeste 208 Active sa automatskom klimom, senzorima za kišu, proširenim sistemom prepoznavanja znakova, automatsko kočenje u hitnim situacijama, i-Cockpit sa alanognim pokazivačem, kožni volan sa komandama, 7” centralni displej osjetljiv na dodir. Prednja dnevna LED svjetla, električno podesive i grijane retrovizore, branici u boji vozila, zadnji spojler u crnoj sjajnoj boji boja metalik žuta Faro za cijenu od 24.835 KM.

Share