Najprodavaniji u novembru 2019. godine

Najprodavaniji u novembru 2019. godine

U novim registracijama po segmentima bile su četiri promjene na vodećim mjestima u novembru 2019. godine. Tu sad spadaju Smart Fortwo, VW Polo, VW Passat i Audi A7. 299.127 registrovanih novih automobila u novembru 2019. godine predstavlja rast od 9,7 posto u odnosu na prethodnu godinu. S porastom je došlo i do pomaka na najvišim pozicijama u hijerarhijama u pojedinim segmentima.

Snažan pametni Fortwo

Nova generacija: pametni EQ fortwo coupe Nova generacija: pametni EQ fortwo coupe

U mini klasi, Smart Fortwo, je potisnuo prošlogodišnjeg pobednika Fiata 500. U malim automobilima u novembru ponovo je zablistao VW Polo te popeo se na sam vrh u segmenta. Iza njega je nova Opel Corsa. Povratak na vrh srednje klase osigurao je VW Passat, dok Mercedes-Benz C-Classje zauzeo drugo mjesto. BMW iz serije 3 upotpunjuje postolje na trećem mjestu.

A7 preuzima gornju klasu

U srednjoj klasi lider ostaje Mercedes-Benz E-Class, te ga prate, BMW 5 i Audi A6, koji su zamjenili mjesta. Audi A7, u luksuznoj klasi u novembru izlazi kao pobjednik ovog “okršaja”. Kupe s četvoro vrata bio je u stanju da stavi ia sebe BMW serije 7 i Mercedes CLS. U kategoriji SUV-a nije bilo promjene: Ford Kuga, Mercedes GLC i VW T-Roc zauzimaju postolje. Sljedeći dominantan SUV ostaje VW Tiguan. Iza nje su još Skoda Kodiaq i BMW X3.

Share