Opelov bestseler po prvi put ima pogon na struju: Stigla je Corsa-e

Opelov bestseler po prvi put ima pogon na struju: Stigla je Corsa-e

Opel po prvi put kupcima nudi električnu verziju svog popularnog modela. Corsa-e se u Njemačkoj može kupiti za 29.900 evra.

Električna Corsa-e debitovala je na prošlogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu, pored regularne verzije šeste generacije ovog modela. Opel je odlučio da je u skladu sa vladajućim trendovima potrebno da kupcima ponudi i varijantu na struju.

Corsa-e ima elektromotor koji proizvodi 136 KS (100 kW) i raspolaže sa 260 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Autonomija u vožnji sa punom baterijom iznosi 337 km, prema novom WLTP2 mernom ciklusu. Proizvođač navodi da ova baterija od 50 kWh može napuniti do 80% svog kapaciteta za 30 minuta. Inače, Opel na nju daje osmogodišnju garanciju (ili na 160.000 pređenih km, šta pre nastupi).

Corsi-e je potrebno samo 2,8 sekundi da stigne od nule do 50 km/h, odnosno 8,1 sekundu od nule do 100 km/h. Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 150km/h. Prodaja Opel Corse-e na evropskom tržištu je već počela, a u Njemačkoj ovaj automobil košta od 29.900 evra, a automobil se može uzeti i na lizing uz mesečnu ratu koja startuje od 299 evra.

Za taj novac dobija se Corsa-e Selection koja nudi automatsku “klimu” sa daljinskim upravljačem, električnu parking kočnicu i startovanje bez ključa, Apple CarPlay i Android Auto sisteme povezivanja, kompatibilni multimedijalni radio sa 7-inčnim ekranom i digitalnu isntrument tablu.

Sistemi poput upozorenja na sudar sa automatskim kočenjem u slučaju opasnosti i detekcijom pešaka, zatim aktivna asistencija za zadržavanje vozila u traci, te prepoznavanje saobraćajnih znakova i tempomat, takođe su deo ovog paketa.

Share