Ovo je nova Škoda Spyder bazinana na modelu Scala

Ovo je nova Škoda Spyder bazinana na modelu Scala

Studenti Škoda akademije već tradicionalno svoje ideje pretvaraju u projekt te na kraju u gotov automobil. Ove godine dvadeset je studenata pod vodstvom glavnog Škodinog dizajnera, Olivera Stefanija, krenulo u ambiciozan projekt – dizajniranje kabrioleta na bazi nove Škode Scale…

U gradu Mladá Boleslav, u Škodinom dizajnerskom odjelu, nastat će sedmi projekt, koji potpisuju budući dizajneri automobila. Nakon završavanja idejnih skica bit će definiran konačan dizajn, nakon čega će do ljeta biti gotov i predstavljen prvi automobil, koji će također izraditi studenti Škodine akademije. Odluka da projekt bude baš kabriolet verzija Scale došla je upravo od studenata koji će raditi na dizajnu, koji kao jedan od ciljeva ima i naglašavanje dinamičnosti. 

Škoda Spyder
FOTO: ŠKODA

Ovaj projekt Škode Spyder za sad nema službeno ime, ali će ga do premijere dobiti. Studenti imaju punu podršku profesionalaca, dizajnera i inženjera iz tehničkog razvoja tvrtke. Iako su digitalizacija i kompjutorska simulacija odavno zavladali dizajnom, Stefani kaže kako je obično skiciranje i crtanje na papiru esencijalno za svakog dizajnera, pa se i u ovom projektu inzistira na tradicionalnom papiru, olovkama i bojicama. 

Škoda Spyder
FOTO: ŠKODA

Iz svakog poteza olovkom ideja se pretvara u nešto stvarno. Skica je prvi korak uzbudljivog puta stvaranja jednog automobila. Jiří Hadaščok, koordinator dizajna eksterijera kaže kako su skice studenata impresivne te da mu se sviđa entuzijazam kojim su studenti prionuli na projekt. 

Izvor: https://quattroruote.hr/

Share