Predstavljena Nova Opel Corsa

Predstavljena Nova Opel Corsa

Na međunarodnoj prezentaciji u Šibenuku Opel je predstavio novu generaciju modela Corsa za bh tržište.

Nova generacija Opel Corsa dolazi i u električnom izdanju, te je model Corsa-e začetak nove ere u Opelu. Što se tiče pogonskih agregata, u novoj generaciji Corse, Opel nudi električni pogon, tri benzinska i jedan dizelski agregat. Benzinski agregati razvijaju snagu od 75 KS, 100 KS i u najjačoj izvedbi 130 konjskih snaga, dok dizelska ponuda od 1,5-litrenog agregata isporučuje 102 konjske snage, te je uparen sa 6-stepenim ručnim mjenjačem.

Ono što je vrijedno spomena u novoj generaciji Corse jeste da od sad Opel nudi i 8-brzinski automatic (AT8), te vozač može birati između tri moda: Eco, Normal, Sport.

Karoserijski nova Corsa je zadržala kompaktne dimenzije. Dužina automobila iznosi 4.060 mm te je gotovo 4 cm duža od prethodne generacije (+39 mm), dok je širina pretrpjela neznatno smanjenje i iznosi 1.745 mm.

Dinamičnost nove Corse u vožnji je odlična, a na to pored novog podesivog ovjesa, snažnih pogonskih agregata, uticalo je i smanjenje ukupne mase vozila, te sad iznosi 980 kilograma što je za čak 108 kg manje od prethodnice. Međuosovinski razmak je povećan, što je direktno uticalo na komfort u vožnji.

Početna Corsa s klima-uređajem stoji 23.900 KM. Ta se cijena odnosi na Corsu Edition 1,2 (75 KS) s 5-stepenim ručnim mjenjačem. Od važnije opreme početnog modela valja još istaknuti radio sa zaslonom na dodir, Bluetooth, USB, četiri zvučnika, komande na upravljaču, prednju kameru s funkcijom prepoznavanja znakova ograničenja brzine, upozorenje na opasnost prednjeg udara, detekciju pješaka, adaptivni tempomat, aktivnu pomoć za držanje vozne trake, automatsko kočenje pri malim brzinama itd…

Share