Toyota GR Yaris uhvaćen na Nurburgringu, je li ovo novi GRMN?

Toyota GR Yaris uhvaćen na Nurburgringu, je li ovo novi GRMN?

Sa svojih 257 konjskih snaga i 360 Nm ispod poklopca motora, Toyota GR Yaris zasigurno ne nedostaje snage. To je zasigurno istinito ako uzmete u obzir “džepnu” raketu sa dodatnih 11 KS i 10 Nm na svom domaćem tržištu u Japanu. Najsnažniji trocilindraš koji je ikad ugrađen u serijski automobil mogao bi dobiti još snage sa obzirom na to da je nedavno “uhvaćena” Toyota koja bi mogla biti GRMN Yaris.

Kao što se sjećate, prema Toyotinoj hijerarhiji sportskih automobila najavljenoj prije tri godine, GR Sport služi kao početna ponuda, slijedi srednje klasa GR i vodeći GRMN. Japanska kompanija već je učinila GR Yaris puno intenzivnijim od prethodne generacije ograničenog izdanja Yaris GRMN, pa bi potencijalni Gazoo Racing Masters iz Nurburgringa verzija najnovijeg automobila bila još veća.

Ne možemo sa sigurnošću reći da je ovo doista sljedeća generacija GRMN Yarisa, ali prednji usis i divovski zadnji spojler sugeriraju da se zaista radi o zanimljivoj verziji ionako odličnog hatchbacka. Čini se da ima i ventilirane prednje blatobrane i čvršći ovjes sa smanjenom visinjenim klirensom. Neusklađene felge na automobilu prilično su zanimljive, a zadnje dijelom prekrivene podsjećaju na ABT-ove aero točkove.

Čini se da je Toyota također unijela neke promjene u donji dio vozila, jer čini se da se tu nalaze neki dodatni dijelovi, vjerojatno kako bi se testirao protok zraka.

Iako je Toyota priznala kako se poigrava sa idejom lakše i snažnije verzije, ovo bi moglo biti nešto drugo. Možda verzija trkaćih automobila sa pogonom na sve točkove GR Yaris? Što god da je ovo, testiranje na Nürburgringu izgleda kao najbolji posao o kojem automobilski entuzijast može i sanjati.