U slučaju sudara Camarov logotip s upravljača se pretvara u projektil!

U slučaju sudara Camarov logotip s upravljača se pretvara u projektil!

General Motors je objavio servisni opoziv za mali broj Chevroleta Camaro proizvedenih između 2017. i 2021. godine, čiji sustav za zaštitu vozača na sebi zapravo krije veliku opasnost

Značka koja se nalazi na upravljaču mogla bi se odvojiti u slučaju nesreće i postati pravi projektil, povećavajući rizik od ozljeda putnika tijekom sudara. Kako točno oznaka “Camaro” pričvršćena na središte volana može postati ubojiti predmet? Ako neki od opozivom obuhvaćenih automobila bude sudjelovao u sudaru i aktivira se prednji vozačev bočni zračni jastuk, sila zračnog jastuka velikom brzinom može izbaciti značku s mjesta ugradnje i usmjeriti je prema putniku.

Dobra vijest u svemu je da se opoziv odnosi na samo 30 automobila šeste generacije Camara. To je vrlo mali dio od otprilike 200.000 Camara proizvedenih tijekom spomenutog četverogodišnjeg razdoblja. Srećom, Chevrolet već ima rješenje; tvrtka planira obavijestiti vlasnike svih problematičnih vozila, te će im čitavu jedinicu zračnih jastuka besplatno zamijeniti.

Izvor: https://quattroruote.hr/

Share