Unaprijeđeni Kia Ceed – novi izgled, tehnološka i pogonska unaprijeđenja

Unaprijeđeni Kia Ceed – novi izgled, tehnološka i pogonska unaprijeđenja

Ceed, Kijin najprodavaniji model, dobio je odvažna i savremena poboljšanja za modelno godište 2022., uključujući i dinamično i sportski dizajnirane detalje. 5-vratni hatchback, karavan i shooting brake razotkrivaju potpuno redizajniran prednji dio, sportski zadnji kraj, drugačije naplatke te osvježene boje karoserije i kabine, koji stiže najesen.
Kao odgovor na želje stranaka i automobilske trendove sada su u ponudi i novi motori i mjenjači.

Kia Ceed 3. generacije je dizajniran, razvijen i napravljen u Evropi
Kia Ceed donosi jednu od najsavremenijih ponuda u razredu C, gdje oduševljava svojom izuzetnom privlačnošću i velikim ugledom za koji se izborio. Ceed, koji je već dugo prepoznat zbog svoje ključne uloge pri etabliranju najstarijeg korejskog automobilskog brenda u Evropi, prvi je model Kij dizajniran, razvijen i napravljen u Evropi, kao i ekskluzivno namijenjen evropskim ukusima. Model, koji predstavlja 28 % Kijine prodaje u Evropi, sa svim svojim varijantama i dalje ostaje moćan predstavnik Kije i samouvjereno stoji rame uz rame s najprodavanijim modelima koji su desetljeća dominirali u ovom razredu.

Redizajn prednjeg dijela i osvježenje vanjštine za sportski i dinamičan izgled s pomlađenim, odvažnim i savremenim dizajnom te novim Kia logom
Pomlađena vanjština govori o vitalnosti i stvara savremen i dinamičan stav. Potpuno redizajniran prednji dio donosi Kijin novi logo s pojednostavljenom grafikom imena, koja odražava slogan ‘Pokret koji inspiriše’. Posebna pažnja namijenjena je međusobnom razlikovanju varijanti opreme (osnovna, PHEV, GT-line i GT), koje će se sada međusobno više razlikovati.

Share