Upoznajte moćni MHX5 800.

Upoznajte moćni MHX5 800.

U odjelu za SUV-ove Manhart je vjerojatno najpoznatiji po projektu BMW X3 M, koji je pravi katapult na kotačima. Sada njemački tuneri imaju novog kandidata za krunu komunalnih usluga i čini se da je to vrlo dobro podudaranje s Audijem RS Q8 koji je tvrtka objavila u svibnju prošle godine. Uđite u Manhart MHX5 800 zasnovan na trenutnoj generaciji BMW X5 M.

Sveobuhvatan paket stručnjaka uključuje mnoštvo vizualnih nadogradnji i nadogradnji, a prvo razgovarajmo o tome što se događa ispod haube. 4.4-litreni twin-turbo V8 dobio je nadograđeni turbo kit s većim međuhladnjakom i novim softverom motora. Tu je i novi ispušni sustav koji se sastoji od stražnjeg prigušivača od nehrđajućeg čelika s funkcijom upravljanja ventilom i četiri ispušne cijevi od 100 milimetara ugljika ili keramike.

Zahvaljujući tim poboljšanjima, snažni SUV sada ima 823 konjske snage (614 kilovata) i najveći okretni moment od 1080 njuton metara. Snaga se usmjerava kroz revidirani osmostepeni automatski mjenjač s novim softverom i doseže sva četiri kotača.

Manhart ne nudi brojeve ubrzanja i najveće brzine, ali pretpostavljamo da je MHX5 800 brži od linije od osnovnog modela kojem treba 3,8 sekundi da dosegne 62 milje na sat (0-100 kilometara na sat) i 3,7 sekundi u natjecateljskom obliku.

Manhart također nudi nadogradnju dovodne cijevi Race koja odbacuje katalizatore i filtar za čestice benzina, ali dostupna je samo za određena tržišta. Bez obzira na regiju, brutalni terenac vozi se na masivnim 22-inčnim kovanim felgama opremljenim gumama 295/30. Postoje i dotjerivanja ovjesa koji je sada 30 milimetara niži od osnovnog.

Share