Volkswagen Nivus postaje Taigo i u Europu stiže već u drugoj polovici godine

Volkswagen Nivus postaje Taigo i u Europu stiže već u drugoj polovici godine

Volkswagen je danas pustio u javnost render svog novog crossovera, koji će zapravo biti (prema najavi) vrlo praktičan i siguran SUV coupe, a trebao bi unijeti dah sportske atraktivnosti u taj nabujali segment

Još prije europske premijere, Volkswagen je obznanio ime svog novog člana suv/crossover obitelji. Smješten na razmeđu B i C SUV segmenta, Taigo cilja na one koji traže CUV vozilo (eng. Crossover Utility Vehicle) s povišenim položajem sjedenja, ali s naglaskom na dizajn i sportski dojam. Njega mu daje coupeovska linija s izraženo sportskim nosom, ali i uobičajenim SUV elementima poput zaštite podvozja, blatobrana i pragova, kao i krovnih nosača. Taigo vuče izravno porijeklo iz uspješnog brazilskog modela Nivus, ali će se za europsko tržište proizvoditi u Europi, u tvornici u španjolskoj Pamploni.

Postavljen je na platformu MQB A0, dug je 4266 mm čime je bliži T-Rocu nego zapravo T-Crossu, uz međuosovinski razmak od 2566 mm. Prtljažnik od 415 litara bi trebao zadovoljiti kako obitelji, tako i one koji aktivno provode slobodno vrijeme i cijene prostranost. Ispod prednjeg poklopca će se naći 1.0 i 1.5 TSI motori, upareni s ručnim ili DSG mjenjačem, dok je pogon isključivo prednji. Najavljuju se serijska LED glavna svjetla, potpuno digitalni cockpit, suvremeni koncept rukovanja, kao i brojni sustavi potpore. Europsku premijeru imat će tijekom ljeta, a na hrvatske ceste bi trebao stići već početkom 2022.

Share