Volkswagen predstavio Golf GTI Clubsport sa 296 KS!

Volkswagen predstavio Golf GTI Clubsport sa 296 KS!

Novi Golf GTI Clubsport ima moćnih 296 konjskih snaga (221 kW) i 400 Nm okretnog momenta, to još uvijek nije najsnažniji Golf sa prednjim pogonom koji dolazi iz Wolfsburga. Bivši rekorder Nürburgringa za FWD modele, GTI Clubsport S, zasnovan na Golfu Mk7, imao je 306 konjskih snaga, nadmašivši čak i Golf R. Golf GTI Clubsport predstavljen ove sedmice ima dodatnih 20 Nm o u odnosu na stari model S, koji je bio ograničen na 400 primjeraka.Autocar nagađa da je odluka VW-a da preskoči začinjeni Golf s prednjim pogonom povezana sa skupim Dieselgateom i poremećajem izazvanim pandemijom koronavirusa. Kad se tome dodaju velika ulaganja tvrtke u elektrifikaciju na čelu s hatchbackom ID.3 i crossover ID.4, razumljivo je zašto Clubsport S ne zauzima visoko mjesto na listi prioriteta.

Znači li to da VW neće pokušati srušiti rekordera Nürburgringa za FWD automobile? Teško je reći, ali bio bi velik izazov poboljšati vrijeme 7: 40,1 koje je postigao Renault Megane RS Trophy-R još u maju 2019. godine. Bonkers Lynk & Co 3 Cyan bio je još brži, zataškavši cijeli izgledautomobila na Zelenom paklu punih 20 sekundi prije i završava krug kraće konfiguracije za samo 7: 15,1. Međutim, to se vozilo ne računa ako govorimo o serijskim automobilima jer je to bio samo koncept.

Najbolje tek slijedi u vezi sa postavom Golfa, jer VW još uvijek nije otkrio vodećeg modela R. Debi bi trebao biti objavljen prije kraja godine, a špijunske snimke otkrile su da će biti i novi vagon. Međutim, nemojte očekivati ​​da ćete Golf R Variant vidjeti u mnogim zemljama izvan Starog kontinenta, jer će to vjerojatno biti prvenstveno afera Euro.

Share