VW Taos stiže na američko tržište

VW Taos stiže na američko tržište

Volkswagenova globalna postava SUV-ova nevjerojatno je komplicirana pa čak i za one prave poznavatelje ovog brenda, pogotovo ako govorimo o malim ili pak kompaktnim modelima. Naprimjer, Sjeverna Amerika nema T-Cross i T-Roc, oni su dostupni u Europi i drugim dijelovima svijeta, niti prodaje Tacqua, Tharu, Tayron/Tayron X ili Tiguan X koji su dostupni u Kini. Mada kako bi se stvari popravile, novi model pod-Tiguana dodaje se u postavu za modelnu godinu 2022. godine.

Kako bi se bolje prikazao Taos, kompanija je pustila nekoliko videozapisa koji stavljaju svjetlo reflektora na “uvredljiv” dizajn vozila. U osnovi “amerikanizirana” varijanta spomenutog Tharua, novi mali crossover iz VW nikoga neće uvrijediti svojim sigurnim dizajnom. Ovdje je predstavljen u vrhunskoj SEL specifikaciji, iako se nadamo da će slijediti model R-Line koji ima sportski izgled.

Čak i bez R-Line, kupci će se moći odlučiti za 19-inčne točkove ako smatraju da standardni 17-inčni set ili dva 18-inčna dizajna nisu dovoljno veliki. Dizajn Atlas i Atlas Cross Sport sa vanjske strane prilično su zanimljivi, dok unutrašnjost također izgleda tako poznato bez velikih promjena.

Za potpuno preuređenu kabinu morat ćemo pričekati da VW prilagodi unutrašnjost Golfa 8 za crossover, što je vjerojatno samo pitanje vremena. Električni hatchback ID.3 i crossover ID.4 slijede Golfovu unutrašnjost.

VW Taos suočava se sa teškom bitkom ako uzmemo uobzir na to koliko je segment kompaktnih crossovera izuzetno zahtjevan u Sjevernoj Americi. VW kaže da će otkriti detalje o cijenama čim se približi zvanično predstavljanje modela, ali procjenjujemo da će osnovni model koštati negdje oko 21.000 američkih dolara. Uz sva zvona i zvižduke, Taos iz 2022. mogao bi doseći oko 30.000 američkih dolara.

Share