Završen 21. INA Rally Poreč – Rok Turk bez problema do pobjede!

Završen 21. INA Rally Poreč – Rok Turk bez problema do pobjede!

Ovog vikenda vožena je predzadnja trka u Rally Šampionatu Hrvatske, a pobjedu bez ikakvih problema ponjela je slovenska posada Turk/Kacin u Hyundai i20 R5.

Ceremonijalnim startom na porečkom parkiralištu Žatika sinoć je i službeno započeo 21. INA Rally Poreč. Izmijenjen zbog epidemiloške situacije, rally se boduje za Međunarodno zonsko prvenstvo Hrvatske, te državnih prvenstava Hrvatske i Slovenije, a vozio se tokom cijelog današnjeg dana na području Tara, Kanfanara, Červara i Flengi. Učešće na ovom 21. izdanju uzelo je 65 posada iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Austrije.

Rally Poreč nakon sinoćnjeg ceremonijalnog starta nastavio se jutrošnjim brzinskim ispitima Tar i Žbandaj. Ova dva BI su vožena po dva puta dok popodnevni dio rezerviran je za BI Flengi, te BI Kanfanar. Nakon odveženih 78.70 kilometara sa prednosti od 2:24 min pobjedu je odnio Rok Truk i Blanka Kacin u Hyundai i20 R5, iza njih slijedi hrvatski as Niko Pulić u Ford Fiesta Rally4 dok treće mjesto pripada posadi Prodan/Raštegorac također u Festa Rally4.

Veoma zanimljiva stvar jeste borba između Nike Pulića, Vilijama Prodana i Juraj Šebalja koji se bore za Genaralni poredak Hrvatske u Rally-u, a sad je situacija još napetija te ostaje samo još jedan Rally u Sloveniji koji će odlučiti najboljeg u ovoj godini u Hrvatskoj.

Share