Završen 54. Serbia Rally

Završen 54. Serbia Rally

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije, Sportskog auto i karting saveza Srbije i Grada Vrnjačka Banja, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta i “AMS Osiguranje” a.d.o, za vikend je održan 54. po redu Srbija reli, jedno od najpopularnijih takmičenja na ovim prostorima.

Ove godine Srbija reli okupio je 49 posada, a osim takmičara iz Srbije, učestvovale su i posade iz Bugarske i Turske.

Posle dva dana vožnje na stazama Goča i Kopaonika i ukupno 11 brzinskih ispita, prvo mjesto u generalnom plasmanu Evropskog reli trofeja pripalo je posadi iz Bugarske koju su činili vozač Miroslav Angelov i suvozač Georgi Gadzhev.


Drugo mjesto je zauzela je posada iz Bugarske koju su činili Plamen Staykov i Kafi Kadir, a na trećem mjestu na ovogodišnjem reliju završila je posada iz Turske koju su činili Mustafa Cakal i Ozgur Akdag.

I ovoga puta je potvrđeno da Srbija reli, takmičenje duge tradicije, koje se boduje za Evropski reli trofej, Balkanski reli trofej, Šampionat Srbije i Šampionat Bugarske, iz sezone u sezonu dobija na značaju – šireći uticaj na razvoj automobilizma, sporta i turizma u Srbiji.

Daleke 1967. godine održan je prvi „YU reli“. AMSS je potom 1988. godine uspešno preuzeo organizaciju, a 2008. godine ovo takmičenje dobija novo ime –„Srbija reli“.

Share