Zvanično predstavljeni novi DS4 i DS4 CROSS

Zvanično predstavljeni novi DS4 i DS4 CROSS

Prethodni model DS 4, se oprostio od tržišta 2018 godine i tek sada je dobio nasljednika. Ali vrijedilo je čekati, jer nova generacija nije samo malo osvježeni prethodnik, već nešto potpuno novo.

Novi DS 4 se bazira na PSA platformi EMP2, pri čemu je automobil dugačak 440 cm, širok 183 cm i visok 147 cm, dok su točkovi i do 20 inča (većina verzija će raspolagati sa točkovima od 19 inča). Zapremina prtljažnika iznosi 430 litara.

Takođe, novi DS 4 odlikuju i izazovni stajling, uz atletsku siluetu i Matrix LED Vision svjetla, kao i prostrani enterijer sa modernim digitalnim instrumentima, 10.0-inčnim infotainment sistemom (DS Iris sistem sa glasovnim i komandama gestovima), Head-Up displejem i sistemom Night Vision.

Uz sve to, treba pomenuti i sistem autonomne vožnje Nivoa 2.

Takođe, za unutrašnjost su predviđeni i koža, drvo, alkantara, ugljenična vlakna (u zavisnosti od paketa opreme), kao i sedišta sa grejanjem i masažom.

U ponudi će se između ostalog naći i varijanta DS4 Cross sa SUV vizuelnim elementima, što podrazumeva da će imati donji deo branika sa zaštitom i mat crnom bojom, kao i sjajno crne detalje (okviri stakala, prednja maska…), posebne alu točkove, krovne nosače, Traction Control (sa modovima vožnje za pesak, sneg i blato) i sistem Hill Assist Descent Control.

Potvrđeno je da će se u gami naći Plug-in Hybrid verzija sa kombinacijom četvorocilindričnog turbo benzinca sa 180KS i elektromotora sa 110KS, pri čemu kombinovana snaga sistema iznosi 225KS. Biće moguća i vožnja samo u elektro modu (više od 50 km).

U paleti DS 4 će se naći i Puretech benzinci sa 130, 180 i 225KS, kao i BlueHDi dizelaš sa 130KS (svi u paru sa 8-stepenim automatikom).

Na kraju, novi DS 4 će se nuditi sa izborom od sedam boja za eksterijer, a njegova prodaja u Evropi startuje u četvrtom kvartalu ove godine.

Share