Novi DS 7: Profinjenos je jedini pravi put 

Novi DS 7: Profinjenos je jedini pravi put 

DS 7 CROSSBACK je predstavljen 2017. godine kao prvi 100 % projekt marke DS Automobiles, koji je svojim avangardnim stavom donio na tržište vjetar svježine. Javnost ga je visoko cijenila zbog jedinstvene završne obrade unutrašnjosti, izuzetne profinjenosti i vrhunskih tehnologija. DS 7 CROSSBACK je utro put novim razvojnim planovima koji su već danas realizirani u Novom DS 7.

Osim što smo zadržali prepoznatljivu osobnost i eleganciju aktualnih linija, karoseriji smo dodali dašak dinamičnosti sa oštrim potezima. Karakterni potezi Novog DS 7 naglašeni su kako na prednjem tako i na zadnjem dijelu. Prednji dio krasi osvjetljenje nove generacije koje je nastalo neposredno po inspiraciji naših nedavnih konceptnih vozila. Nove vrste završne obrade naglašavaju jedinstvenost i veću profinjenost putničkog prostora. Novi DS 7 rezultat je tijesne saradnje između mog tima, naših stručnjaka odnosno inženjera tima DS PERFORMANCE, posebno na području osvjetljenja, koji su razvili avangardnu tehnologiju, a naravno ne smijemo zaboraviti ni proizvodni tim koji je sav svoj trud uložio u uspjeh Novog DS 7.“

Karakterni potezi Novog DS 7 rezultat su opsežnih promjena prednjeg i zadnjeg dijela. Uvijek elegantni Novi DS 7 predstavljen je u dinamičnijem izgledu s oštrijim i strukturiranim linijama.

Potpuno obnovljeni prednji dio otkriva izrazitije linije koje doprinose ravnoteži svakog pojedinačnog elementa. U tijesnoj saradnji između dizajnerskog studija DS DESIGN STUDIO PARIS i naših proizvodnih timova u tvornici Mulhouse (Francuska), koja je
uključivala specifične radne postupke, ostvareni su izuzetni rezultati u pogledu kvaliteta i izdržljivosti.

Osvjetljenje je redizajnirano, tako da nudi još izrazitiji izgled. Kombinirana ugradnja novih zaobljenih farova DS PIXEL LED VISION 3.0 i dnevnih svjetala DS LIGHT VEIL gotovo je neprimjetljiva i izvedena po uzoru na visoku modu.

Ukrasna maska i elementi DS WINGS prošireni su, a zaključni element spojlera je redizajniran i dostupan u novoj boji koja je ovisna o izvedbi. Elegantnija zadnja LED svjetla također su redizajnirana i podsjećaju na ljuske s učinkom vrtloga, koje imaju metalnu završnu obradu u tamnoj nijansi. Naravno, svjetla naglašavaju jedinstveni izgled Novog DS 7. Prtljažna vrata dobila su oštrije linije, a prethodni naziv „CROSSBACK“ zamijenit će natpis „DS AUTOMOBILES“ koji će obilježiti vizualno raširen zadnji dio Novog DS 7.

Točkovi značajno doprinose izgledu Novog DS 7 iz profila. Nove 19-inčne felge EDIMBOURG i SILVERSTONE, opremljene umetcima, optimalno povećavaju aerodinamičnost, a zahvaljujući stilskoj obradi njihov promjer izgleda još veći. Nove 21-inčne felge BROOKLYN s tehničko isklesanim dizajnom bit će ekskluzivno dostupne za Novog DS 7 E-TENSE 4X4 360.

Obrube stakala i krovni prtljažni nosači imaju svjetleću crnu završnu obradu koja čini siluetu još dinamičnijom.

DS PIXEL LED VISION 3.0

Svjetla DS PIXEL LED VISION 3.0 predstavljaju potpuno novu tehnologiju koja modelu daju dodatnu dimenziju. Moduli PIXEL Novog DS 7 ističu se zbog optimalnog upravljanja svjetlosnim snopom, a istovremeno zadržavaju tri prepoznatljiva modula koja možemo naći kod svih modela iz izbora. Funkcija PIXEL omogućuje optimalno upravljanje osvjetljenjem. Svjetlosni snop je učinkovitiji i ravnomjerniji i pruža čak 380 metara dometa (duga svjetla). Pri brzini manjoj od 50 km/h, svjetlosni snop je širok 65 metara. U unutrašnjoj strani krivina istovremeno svijetle dva modula kratkih/pozicijskih svjetala. Na spoljašnjoj strani krivine svijetli modul dugih svjetala PIXEL koji ima 84 LED dioda u tri reda. Funkciju za osvjetljenje krivine kontrolira stupanj osvjetljenja spoljašnjih LED dioda modula PIXEL prema kutu okretanja volana.

DS LIGHT VEIL

Dnevna svjetla nastala su po uzoru na završnu obradu osvjetljenja DS X E-TENSE i DS AERO SPORT LOUNGE. Čini se kao da svjetlost prelazi kroz boju karoserije. DS LIGHT VEIL uključuje dnevno svjetlo i četiri vertikalna svjetlosna niza koje čini 33 LED dioda. Inovativnost ove tehnologije ogleda se u proizvodnom postupku: laserski ugraviranu polikarbonatnu površinu obojili su sa unutrašnje strane da bi se dobio poseban izgled naizmjenične svjetlosti i obojenih dijelova karoserije. Time se na površini stvara osjećaj dubine i svjetlucav izgled poput pravog nakita. 

Poput poznate modne kuće iz Pariza, tako i DS Automobiles posebnu pažnju posvećuje izboru i obradi materijala. Tokom razvoja završne obrade putničkog prostora Novog DS 7 uspjeli smo stvoriti različite unutrašnje ambijente s kojima je svako putovanje
drugačije.

Najprofinjenija izvedba Novog DS 7 je OPERA za koju su dostupne dvije boje napa kože: crna Basalte ili siva Perle. Na velikim površinama najplemenitiji dio kože pobrinut će se za dodatni dašak prirodnog i elegantnog izgleda unutrašnjosti.

Na armaturnoj ploči i pločama vrata od sada su dostupni dekorativni elementi napa kože s novim drapiranim efektom. Na toj površini ne vide se nikakvi šavovi ili spojevi, tako da na pogled i dodir izgleda kao potpuno prava koža. Kožu dodatno krase
ugravirani detalji koji svojim linijama podsjećaju na svjetlosni potpis DS LIGHT VEIL.
U okviru pažljivo izrađenih detalja unutrašnjosti treba istaknuti i biserne šavove koji su dostupni zajedno s novim bojama Blanc i Zéphyr, volan u puno zrnastoj koži s poklopcem zaštitnog jastuka u napa koži, giljoširanu dekoraciju Clous de Paris – legendarnu
za DS Automobiles – i naravno dizajn remena ručnog sata koji je prvi put dostupan u sivoj Perle.

Profinjenošću, naravno, zrači i unutrašnjost RIVOLI koja je prvi put dostupna u crnoj boji Basalte i nudi podloženu dekorativnu oblogu s ukrasnim šavovima u kombinaciji s kožnim presvlakama Claudia koje imaju naglašeniju zrnastu obradu.

Unutrašnjost PERFORMANCE LINE je dostupna u prodornoj crnoj boji, tekstilnom materijalu od mikro vlakana Alcantara® i sa ukrasnim šavovima Or et Carmin koji naglašavaju njen dinamički izgled.

Unutrašnjost BASTILLE odlikuje se obnovljenom tkaninom DS i zrnastom završnom obradom u crnoj Basalte po uzoru na riblje ljuske.

Sve navedene unutrašnjosti krasi po mjeri podesivo ambijentalno osvjetljenje s novim tematskim motivom po uzoru na giljoširanu dekoraciju Clous de Paris.

SJEDALA U NAPA KOŽI MARKE DS AUTOMOBILES

Po uzoru na metalni remen luksuznih ručnih satova koji je izrađen od brojnih međusobno sastavljenih komadića, timovi DS Automobiles dizajnirali su sjedište i naslon od jednog samog komada kože bez vidljivih šavova vrhunske udobnosti. Sjedalo sadrži pjenastu gumu visoke gustoće i znatno više materijala od klasičnog sjedala. Gušći materijal pruža visok nivo udobnosti i omogućuje dugotrajnu upotrebu. Kada se komad kože položi ravno na površinu, širok je 450 milimetara. Nakon obrade smanji se na 60 milimetara. Koža napa veoma visokog kvaliteta dobija se od goveda koja se uzgajaju za meso i koja pasu na pašnjacima bez bodljikave žice. Za 4 milimetara debele kože potroši se isključivo najplemenitija zrnasta goveđa koža. Koža takve debljine se zatim boji vrlo posebnim bojama u dvije nijanse: crnu Basalte ili sivu Perle. Udobnost takvog sjedala dopunjuju funkcije masaže, grijanja i ventilacije.

„Novi DS 7 utjelovljuje našu viziju o umjetnosti putovanja na francuski način. Osim osnovnih načela ovog automobilskog segmenta, uvodimo i neke zaista jedinstvene adute, posebno za naše kombinacije unutrašnjosti i izbor materijala te isključivo automobilsko stručno znanje s podvozjem koje nije samo sigurno, već i lagano i s efikasnim i učinkovitim motorima. Spajanjem navedenih elemenata udahnuli smo život udobnosti i bezbrižnosti kojima stremi DS Automobiles. „