Nova Ford Puma ST

Nova Ford Puma ST

Ford je predstavio i ljutu izvedbu Pume sa oznakom ST koju već duže vrijeme auto svijet očekuje. Pritom se čekanje isplatilo budući da automobil izgleda – odlično! Predstavljen je u ekskluzivnoj “Mean” zelenoj boji sa crnim detaljima i 19-inčni falgama uz koje će biti lako prepoznatljiv.

Ispod poklopca motora se nalazi 1,5-litreni EcoBoost trocilindraš snage 200 KS uz 320 Nm obrtnog momenta. Ubrzanje do stotke traje 6,7 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 220 km/h. Naravno, ovjes je doživio brojne promjene u odnosu na standardnu Pumu, a Michelin Pilot Sport 4S gume pomažu, kako u Fordu kažu, “najagilnijem Fordovom SUV modelu” u pružanju maksimalnog vozačkog užitka.

image

Vizualno, ST verzija se ističe novim prednjim branikom, većim stražnjim spojlerom i difuzorom. Ipak, ST linija koja je dosad bila dostupna za Pumu nije značajno drugačija. Ipak, “Mean” zelena boja rezervirana je za ST model i sigurni smo da će velik broj kupaca odabrati upravo spomenutu boju.

image

U unutrašnjosti dobro poznata priča – ispred vozača nalazi se digitalni kokpit sa različitim prikazima ovisno o načinu vožnje ( Normal, Sport, Track i Eco način), dok središnjim dijelom dominira 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir putem kojeg se upravlja Sync3 infotainment sustavom.

image

Sjedala su profilirana i imaju oznaku ST. Ljubitelji ubrzanja moći će koristiti i “launch control” za ispaljivanje iz mjesta. Tko želi sportski SUV koji je pritom i iznimno praktičan, zasigurno će staviti Pumu ST na užu listu kandidata…