Nova Mazda CX-80 sada je dostupna za naručivanje

Nova Mazda CX-80 sada je dostupna za naručivanje

Početkom godine Mazda je predstavila najveći SUV unutar svoje marke u Europi, Mazdu CX-80. Automobil šalje jasnu poruku na više razina o smjeru u kojem se Mazda kreće. Novi Mazdin vrhunski model je koncipiran vrlo pažljivo kako bi doveo u pitanje premoć etabliranih premium marki na europskom tržištu. Svi ovlašteni Mazdini partneri od sada mogu primati narudžbe za potpuno novu Mazdu CX-80.

Mazda je predana pristupu s više rješenja za održivu mobilnost i načelu pravog rješenja u pravo vrijeme. U tu svrhu, tvrtka je razvila tri različite linije proizvoda: skupinu manjih proizvoda, temeljenu na poprečnom rasporedu skalabilne arhitekture s više rješenja Skyactiv; skupinu većih proizvoda, sa svojim uzdužnim izgledom skalabilne arhitekture s više rješenja Skyactiv; i svoje modele električnih automobila u kombinaciji sa skalabilnom arhitekturom Skyactiv EV (električni automobili).

Nakon lansiranja modela CX-60, potpuno nova Mazda CX-80 je drugi od dva nova modela za Europu iz skupine velikih proizvoda tvrtke. Sa sjedalima u tri reda, to je najprostraniji automobil u Mazdinoj europskoj liniji. Udobna, svestrana i izrađena u Japanu, potpuno nova Mazda CX-80 kombinira progresivni dizajn utemeljen u japanskoj estetici s izvanrednom fleksibilnošću smještaja unutar automobila, vrhunskom tehnologijom i značajkama uobičajenim za premium SUV-ove u ovom segmentu, te prepoznatljivim voznim performansama koje pruža svaka Mazda.

Novi vrhunski model dostupan je sa snažnim rednim šestocilindričnim motorom u kojem veći obujam od 3,3 l e-SKYACTIV D optimalno kombinira snagu, uštedu goriva i niske emisije NOX i CO2 – ili s 2,5 l plug-in hibridom s potpuno električnim dosegom vožnje do 60 km. PHEV znači praktičnu kombinaciju sportskog električnog ubrzanja i isključivo električnog dosega koji vozaču daje maksimalnu fleksibilnost. Mazda CX-80 nudi širok izbor opreme kombinirane u praktičnim paketima, te tri mogućnosti postavljanja praktičnih sjedala u tri reda. Nudi i varijantu sa 7 sjedala, gdje se drugi red sastoji od klupe za tri putnika. Dvije nove boje – artisan red i melting copper čine da automobil izgleda prepoznatljivo, elegantno i da se ističe u gomili.

Ovlašteni Mazdini partneri spremni su za primanje narudžbi, a prvi automobili stići će na europska tržišta početkom jesenji 2024. godine.