Tanka svjetla i debeli bubrezi: Uskoro stiže nova generacija BMW Serije 7 

Tanka svjetla i debeli bubrezi: Uskoro stiže nova generacija BMW Serije 7 

Nekoliko sedmica prije svjetske premijere, a prigodom godišnje konferencije BMW Grupe, Frank Weber, član Upravnog odbora BMW AG za razvoj, predstavio detalje o novom BMW serije 7 koji će biti dostupan i u isključivo električnoj verziji.

Nova najveća bavarska limuzina će debitirati u travnju ove godine. Nije naveden točan datum, iako je već sada poznato da će premijera biti globalna, na lokacijama u New Yorku, Münchenu i Pekingu. Nekoliko novih teaser slika potvrđuje da će dizajn prednjeg dijela i7 biti vrlo sličan BMW-u iX, s tankim LED svjetlima i predimenzioniranim bubrezima koji k tome svijetle u mraku.

U video prezentaciji, BMW Serije 7 obećava da električna limuzina “nudi najbolje iskustvo vožnje u segmentu”. Za one koji nisu zainteresirani za provođenje vremena za volanom, bavarska tvrtka kaže da će i7 biti opremljen hardverom za autonomnu vožnju razine 3.

Na vrhu ponude će biti potpuno električna verzija i7, koja će će svoj pogonski sklop dijeliti s iX M60. Dakle, imat će električni sustav s dva motora i pogon na sve točkove. Vršna snaga u načinu rada Sport je 449 kW/610 KS uz trenutni okretni moment od 1.100 Nm. Što se tiče dometa s jednim punjenjem, procjenjuje se od 580 – 610 km prema normi WLTP.

S obzirom na činjenicu kako će električni BMW Serije 7 biti najjači model u obitelji, bit će zanimljivo vidjeti podatke i performanse verzija s motorima na unutarnje izgaranje. Šuška se kako će najjači ICE model, 760i, pokretati elektrificirani V8 motor sa 600 KS.

Piše: Mato Pavličević