Počeo Proljetni Auto Show Sarajevo

Počeo Proljetni Auto Show Sarajevo

U sklopu Dana Kantona Sarajevo i Dana Općine Centar, Auto 4×4 Club organizovao je Proljetni Auto Show u sklopu akcije “Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini”, a trajat će do 9.5.2021. godine na Trgu ispred BBI Centra u Sarajevu.

Posjetitelji Trga mogu uživati u novim vozilima marki, Land Rover, Isuzu, DS, Opel, Jaguar, Toyota, KIA, Renault, Alpine, Dacia, Alfa Romeo, FIAT, Peugeot, VW, SEAT kao i u raznim drugim sadržajima kao i ponudama kompanija GRAWE Osiguranje, Auto Shop Konta, Relax Tours, SpeedXtreme karting arena, BSP Oil, Car Max i drugi, te provjeriti koje prirodne ljepote nudi Nacionalni park Sutjeska.

Na Trgu ispred BBI Centra su izložena nova vozila, old timeri, i kartinzi za najmlađu populaciju, Auto škola, vozila i oprema saobraćajne policije i BIHAMK-a, te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja. Ućešće je uzela IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za bezbjednost u saobraćaju.

Za mališane na pomenutoj lokaciji je napravljen i mali poligon, gdje će im se u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama vezanim za sigurnost u saobraćaju.