Završen 5. Golf Fest 2022

Završen 5. Golf Fest 2022

Sad već tradicionalna manifestacija Golf Fest, ove je godine u Sarajevu okupila oko 40 vlasnika automobila marke golf iz Srbije, Njemačke, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Automobili marke “golf”, od prve do sedme generacije, koji su izuzetno popularni na ovim prostorima, izloženi su bili na Vilsonovom šetalištu a kasnije i na Trgu djece Sarajeva te zasigurno privukli su pažnju brojnih zaljubljenika u ta vozila, ali i znatiželjnika koji su se zatekli na mjestu događaja.

Podsjetio je kako je golf na ovim prostorima važio za najpopularniji automobil, ne samo u BiH, nego i u bivšoj SFRJ, a s obzirom na to da su se “golf 1” i “golf 2” proizvodili u Tvornici automobila Sarajevo (TAS) u Vogošći. Gerh ističe kako će Golf-Fest biti krunisan dodjelom nagrada, a između ostalih, bit će uručene nagrade za najstarije i najoriginalnije vozilo. Dodao je kako je na izložbi predstavljeno nekoliko originalnih golfova “1” i “2”, koji su proizvedeni u TAS-u.

Kako je planirano, uručeno je ukupno petnaestak nagrada za sudionike ove manifestacije, a za najbolji Golf na ovom 5. izdanju proglašen je Golf 1 u vlasništvu Mirnesa Hote, nagrada za najbolje felge pripala je Izudinu Pozderu, nagradu za boju Mirnes Kazagić, najbolja folija Ismir Nukica, dok najnizi Golf na manifestaciji je stigao iz Srbije tačnije grad Loznica a u toj kategoriji pehar je odnio Nikola Filipović sa njegovim Golf 2.