Caselani je preradio i Citroën Jumpy

Caselani je preradio i Citroën Jumpy

Nakon lanjske virtualne koronapremijere nove retro prerade Citroenovog kombija, ovog puta na bazi Jumpyja, talijanska tvrtka Castelani krenula je s isporukama, a posebno su zanimljivi kamper i električni modeli

Pred koju godinu, obilježavajući sedam desetljeća legedarnog vana HY, Citroen je u partnerstvu s talijanskom tvrtkom Carrosserie Caselani predstavio vanjski kit za Jumpera, s kojim je nalikovao na slavnog pretka. Talijanska tvrtka je lani otišla korak dalje i predstavila sličan kit, ali za Space Tourer/Jumpy. Kažu kako je to posveta nikad realiziranom manjem poratnom modelu HG, koji je ostao u fazi prototipa i nikad nije ušao u serijsku proizvodnju.

Zapravno, ideja je ista. Kupac dobija gotove rebraste poliesterske panele koji se montiraju na serijski Citroenov model. Time se iz korijena mijenja izgled automobila, posebno sprijeda, gdje je retro stil itekako izražen. Upravo je taj dio tehnički najzahtjevniji, najviše zbog smještaja i oblika svjetala. Type HG, čije su isporuke krenule, se nudi u tri duljine, te kao šest različitih modela, uključujući i električni van, putički kombi te kamper.

Iznutra nije ništa mijenjano, jer bi taj “manevar” zahtijevao temeljitije zahvate na vozilu, a i interijer aktualnog Citroenovog vana srednje veličine je sasvim solidan; moderan, ergonomski, komforan i dobro opremljen. Ovaj moderni retro remont legendarnog kombija, stvoren u čast slavnog Citroenovog dizajnera Flaminia Bertonija ima i svoju cijenu, kreće od 14.800 eura za komplet s uključenim lakiranjem i ugradnjom na vozilo.

Preuzeto sa Quattroroute.hr

Autor:Mato Pavličević