Dacia Sandero koristi pametni telefon kao multimedijski zaslon

Dacia Sandero koristi pametni telefon kao multimedijski zaslon

Rumunski proizvođač traži rješenja kako korisniku ponuditi što više opreme, uz što manju cijenu. U Daciji su odlučili jednostavno mobitel vlasnika vozila upotrijebiti kao zaslon multimedijskog sistema u vozilu. U tom duhu stvoren je Media Control.
Doduše, to je već bilo raspoloživo i kod nekih drugih modela, kako unutar iste grupacije, tako i kod nekih drugih proizvođača, no do sada se tome nije pridavalo toliko pažnje.
Nicolas Legros, operativni direktor Dacijina Odjela za crossovere, objašnjava filozofiju i prednosti Media Control sustava, premijerno predstavljenog u novoj generaciji modela Sandero.
Media Control je sistem koji, osim radija, uključuje posebno postolje za pametni telefon te besplatnu, prilagodljivu i praktičnu aplikaciju. Media Control sastoji se od radija, dvaju zvučnika, USB utičnice, Bluetooth veze, komandi na upravljaču i postolja za punjenje pametnog telefona na armaturnoj ploči. Od samog početka ovog projekta, postolje za punjenje potpuno je integrirano u armaturnu ploču kako bi upotreba pametnog telefona bila udobna i ergonomična. Idealne mjere telefona su 158.1 x 77.8 x 7.1 mm, a kao bazu su uzeli iPhone 6+.
Postavljen na univerzalno postolje na armaturnoj ploči novog Sandera, pametni telefon čvrsto stoji na mjestu i savršeno upotpunjuje doživljaj vožnje. Naravno, prije je potrebno preuzeti aplikaciju Dacia Media Control na svoj pametni telefon, a on se s sustavima u autu povezuje preko Bluetootha. Uklanjanjem pametnog telefona s postolja kućište se zatvara.
Telefon nije rezerviran samo za upućivanje i primanje poziva, već obuhvata i ostale osnovne funkcije.
U okviru postavki automobila, kupcima je na raspolaganju funkcija Driving ECO s prikazom potrošnje u stvarnom vremenu i prilagođenim savjetima za vožnju nakon svakog putovanja, piše Autonet.hr.
Jednom kad stignu na odredište, zaboravni kupci posebno će cijeniti upozorenje na ostavljeni pametni telefon u vozilu, ali i funkciju Go To My Car uz koju će lakše saznati gdje su parkirali automobil.