Novi KIA Sportage stigao u REMEX

Novi KIA Sportage stigao u REMEX

Nakon poduže marketinške kampanje, na našem tržištu, u salon firme REMEX iz Tuzle stiže novi KIA Sportage i označava službeni početak prodaje. Ovaj najprodavaniji SUV u Bosni i Herceogivni u prošloj godini, sada, ima još kompetentnijeg igrača za ponavljanje istog rezultata.

Poput svog tehnološkog blizanca iz Hyundaija, novi Sportage se nameće modernim i nadasve originalnim dizajnom, najradikalnijim od sve četiri dosad lansirane generacije modela. Stvaranje originalnog dizajnerskog potpisa prati daljnje podizanje kvalitete, ali i tehnološke potpore. 

Novi KIA Sportage ima jednako modernu i unutrašnjost s digitalnim kokpitom i zakrivljenim zaslonom, ali i s uzornom ponudom prostora. Pritom budući vlasnici moraju imati na umu kako ovisno o izboru pogona varira kapacitet prtljažnika, i to od minimalnih 526 litara kod dizelaša do 591 l koliko daje benzinac.

Prigodno recimo kako je na raspolaganju šest opcija pogona, i to po jedan benzinac i dizelaš te po dva benzinska i dizelska (blaga) hibrida. Pojedine opcije možete uparivati s AWD pogonom i automatskim mjenjačem.  

Poznate su i cijene. Start je na 51.999 KM ali u REMEX-u su trenutno akcijske cijjene sa popustom od 5.000 KM te početna cijena iznosi 46.999 KM za osnovni benzinac (1.6 T-GDI/150 KS) sa ručnim mjenjačem i LX Start paketom opreme. Isti motor u formi blagog hibrida kreće od 57.699 KM a najskuplji benzinski model 1.6 T-GDi HP u opremi GT Line i automatskim sedmostepenim mjenjačem iznosi 78.899 KM. Dizelaš ima startnu cijenu od 58.199 KM za model 1.6 CDRi u opremi LX Edition. Za AWD pogon morate izdvojiti minimalno 62.599 KM, a ako želite najsnažniju i najbolju dizelsku varijantu cijena iznosi 84.899 KM.