Kraj prvog dana – Rally Sardegna, Sordo vodi, a iduće godine WRC u Hrvatskoj!

Kraj prvog dana – Rally Sardegna, Sordo vodi, a iduće godine WRC u Hrvatskoj!

Završen je prvi dan na ovogodišnjem izdanju Rally Italia Sardegna, a nakon prvih 6 brzinskih ispita španac Dani Sordo je prvi, međutim to nije najbitnija stvar trenutno u svijetu automobilističkih trka. Glavna vijest je obraćanje predsjednika FIA-e Jean Todt koji je saopštio zvanično da iduće godine Hrvatska je domaćin WRC Rally-a.

World Motorsport Council, vijeće Svjetske automobilističke federacije FIA-e, potvrdilo je danas da je Croatia Rally uvršten u kalendar Svjetskog prvenstva u rallyju (World Rally Championship – WRC) za 2021. godinu. Hrvatska će jedno od najatraktivnijih sportskih događaja na svijetu ugostiti  od 22. do 25. aprila 2021. godine.

Start i cilj utrke bit će u Zagrebu, a vozit će se po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije. Koliko su te utrke atraktivne najbolje ilustrira brojka od 836 milijuna gledatelja koji su prošle godine pratili WRC. Klubovi nositelji organizacije Croatia Rallya su D.T. iz Poreča i Cro Dakar Team iz Zagreba, uz podršku Hrvatskog auto i karting saveza.

Međutim poslije ovih lijepih vijesti vraćamo se na trenutno stanje u Italiji. Nakon odveženih 95.25 kilometara ubjednjivo najbrži tokom prvog dana je španac Dani Sordo u Hyundai i20 Coupe WRC iza njega na drugom mjestu sa zaostatkom od 17.4 sekunde je Teemu Suninen iz Forda dok trećeplasirani je sad Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC),

u Kategoriji WRC2 i WRC 3 je slijedeća: u WRC2 vodeći je Tidemand Pontus u Škoda Fabia Rally2 Evo ispred Formaux Adrien (Ford Fiesta Rally2), dok treći Brynildsen Eyvind kasni za drugoplasiranim 40 sekundi.

Mladi šveđanin Solberg Oliver i njegova Škoda Rally2 Evo su u vodstvu WRC 3 kategorije, dok iza njega slijede Rossel Yohan (Citroen C3 R5) i Ciamin Nicolas koji isto vozi C3 R5.

Sutra Rally počinje u 07:37 sati sa brzincem dugim 23.08 kilometara, te vozači imaju na raspolaganju 6 brzinaca ukupne dužine 101.69 km.