Manhart F350 Mini JCW

Manhart F350 Mini JCW

350 u imenu je logično ounaka za KS! Tek je treća sedmica oktobra i još dosta imamo do novogodišnjih želja, ali neki sad već imaju šta i poželjeti! Aa što bi ljepši poklon bio nego nevjerovatni Mini John Cooper Works GP iz Manharta? Ovo nije bilo kakav uobičajeni JCW GP, ipak je riječ o Manhartu. Ofarban u Racing Green boju sa upečatljivim crvenim linijama, ovaj je JCW GP prikladno nazvan F350, u kojem je “F” vjerojatno kratica, a 350 je stvarna konjska snaga.

Inspiriran historijom i tradicijom automobilskog sporta Velike Britanije, ovaj Manhart F350 nosi gore spomenute posebne boje, dobro radeći sa već agresivnim kompletom na osnovnom JCW GP. Zapravo će svaki F350 imati jedinstvenu izvedbu, osiguravajući ekskluzivnost sa svakim modelom. Postoji još nekoliko Manhartovih dodira u obliku trkaćih i ukrasnih pruga, kao i 19-inčne Concave One felige od posebne legure. Naravno, prilično sportski izgled ne bi bio ništa bez stvarnih performansi, a Manhart donosi ih na svim frontovima.

Poboljšane performanse agregata pod oznakom B48, 2,0-litrenog turbopunjača, sada doseže 350 KS (260 kW) i 530 Nm, što je značajno pojačanje u odnosu na izvornih 301 KS (224 kilovata) i 450 Nm okretnog momenta kod standardnog GP-a . Do ovih brojiki došlo se zahvaljujući remapu ECU-a i Manhartovom hladnjaku. Kako bi taj motor zapjevao i još uvijek ispunjavao norme emisije štetnih plinova, Manhart je opremio ovaj F350 cijevi za zamjenu filtra za čestice benzina i izduvnim sistemom sa sa četverostepenom kontrolom klapne koji potpisuje kompanija Remus.

Pored toga F350 je niži za 20 milimetara naprijed i 15 milimetara nazad. Uz to, Manhart nudi tri verzije potpuno prilagodljivih amortizera iz AST Suspension iz Nizozemske.