Mercedes predstavio MBUX Hyperscreen

Mercedes predstavio MBUX Hyperscreen

Vizuelno impresivan, radikalno jednostavan za rukovanje i izuzetno željan učenja: MBUX Hyperscreen je jedan od najvažnijih elemenata u EQS-u.

Predstavljen 2018. godine u aktuelnoj A-Klasi, na putevima širom svijeta ovim sistemom je opremljeno više od 1,8 miliona Mercedes-Benz putničkih automobila. Van divizija se takođe oslanja na MBUX. Pre nekoliko mjeseci druga generacija ovog sistema sposobnog za učenje debitovala je u novoj S-Klasi. Sledeći veliki korak sada sledi u obliku novog EQS-a i opcionalno dostupnog MBUX Hyperscreen-a.

“Sa našim MBUX Hyperscreen-om, vizija dizajna postaje stvarnost“, kaže Gorden Vagener, glavni direktor dizajna Daimler Group.

“Tehnologiju i dizajn spajamo na fascinantan način koji kupcu nudi neviđenu jednostavnost upotrebe. Volimo jednostavnost, tako da smo sada dostigli smo novi nivo MBUX-a”

Evo četiri slučaja upotrebe. Korisnik može prihvatiti ili odbiti odgovarajući predlog samo jednim klikom:

· Ako uvek pozovete određenog prijatelja na putu kući u utorak uveče, biće Vam predloženo da uputite odgovarajući poziv tog dana u nedelji i u to doba dana. Pojaviće se vizitkarta tog prijatelja sa kontakt podacima i – ako je sačuvana – pojaviće se i njegova/njena fotografija. Svi predlozi MBUX-a su povezani sa korisničkim profilom. Ako neko drugi vozi EQS u utorak uveče, ova preporuka se ne daje – ili postoji druga, u zavisnosti od preferencija drugog korisnika.

· Ako EQS vozač zimi redovno koristi funkciju masaže prema principu vrućeg kamena, sistem uči i automatski predlaže ovu komfornu funkciju na niskim temperaturama.

· Ako korisnik, na primjer, redovno uključuje grejanje upravljača i drugih površina za grejanje sedišta, to mu se predlaže čim pritisne grejanje sedišta.

· Šasija EQS-a se može podići kako bi se obezbjedio veći razmak od tla. Korisna funkcija za strme ulaze u garažu ili “ležeće policajce”. MBUX pamti GPS položaj na kojem je korisnik koristio funkciju “Podizanje vozila”. Ako se vozilo ponovo približi GPS položaju, MBUX samostalno predlaže da se podigne EQS.

Izvor: b92.net