Najavljen izgled unutrašnjosti nove Škode Fabia!

Najavljen izgled unutrašnjosti nove Škode Fabia!

Škoda nastavlja objavljivanti “teasere” za kampanju nove Fabije, a ovog puta je prikazala mogući izgled unutrašnjosti ovog modela. U poređenju sa odlazećom trećom generacijom, četvrta, izgleda potpuno redizajnirano, ali je istovremeno veoma slična onome što se može vidjeti u većem modelu Scala i crossoveru Kamiq.

Osim okruglih ventilacijskih otvora, unutrašnjost izgleda prilično već viđeno, od centralnog dispeja, dvokrakog upravljača i prekidača za svjetla pa sve do modula kontrola klime. Ručica DSG mjenjača je jasan pokazatelj da hatchback iz B segmenta neće dobiti shift-by-wire tehnologiju i malo dugme koje posjeduje nova Octavia. Ručna kočnica također govori da najmanji Škodin automobil koristi jednostavniju MQB A0 platformu.

Ipak, potpuno digitalni klaster konačno je dio Fabije, ali će biti ponuđen kao opcija uz doplatu. To znači da će slabije opremljene verzije hatchbacka imati standardnu analognu instrument tablu, što i nije iznenađenje jer Škoda prodaje veću i luksuzniju Octaviju također sa analognim klasterom na nekim tržištima u osnovnom paketu opreme.

Ono što je sigurno jeste da će četvrta generacija Fabije biti prostranija u odnosu na treću, čime će zaslužiti status jednog od najvećih automobila u tom segmentu. Dizajneri su očigledno mislili na prostor za glavu i noge vozača i putnika. Nova Fabia će biti duga 4.107, široka 1.708 i visoka 1.460 mm. Armaturna ploča je ukrašena te sadrži ime Fabia. Pojedini elementi centralne konzole su u boji, a šteke na unutrašnjoj strani vrata su hromirane.

Svjetska premijera Fabije četvrte generacije održat će se u maju i tada ćemo vidjeti hatchback, dok se karavan ne očekuje prije 2023. godine. Pored svega tu je i novi logo Fabia.