Novi BMW M3 i M4 !

Novi BMW M3 i M4 !

Prve službene slike BMW-a M3 i M4 su “procurile”, malo prije nego što je dvojac službeno trebao biti predstavljen.

Ove fotografije prvi su na Instagramu podijelili automobili s ograničenjima, a budući da su podijeljeni na BMW blogu, M3 je obojen u upečatljivoj zelenoj nijansi, dok je M4 Coupe s dvoje vrata obojen u žuto.

Kao što smo već znali, M3 i M4 sadrže kontroverzne nove grilove sa vodoravnim letvicama. Dvojac također sadrži agresivne i upečatljivie otvore za zrak. Oboje također imaju oštra prednja svjetla i agresivne zadnje obloge s četverostrukim izduvnim cijevima i podebljanim difuzorima. Zadnja svjetla razlikuju se između M3 i M4, dok na modelu M4 podsjećaju na one sa serije 8.

Iako će izgled zasigurno izazvati kontroverzu među ljubiteljima BMW-a i širom auto zajednice, malo će se ko zamjeriti novom pogonskom sklopu koji pokreće oba modela.


Pogonski agregat je 3.0 šesterocilindraš s dva turbopunjača, ovaj je motor “posušen” iz modela X3 M i X4 M, a u standardnom će obliku proizvoditi 473 KS i 598 Nm . Oni nakon male dorade će se naći u M3 i M4 Competition spec modelima sa 503 KS.

BMW-a M3 i M4 dolazit će s osmostepenim automatskim mjenjačem koji snagu prenosi na sva četiri kotača. Međutim, bit će dostupne verzija sa pogonom na zadnje točkove, kao i ručni mjenjač sa šest brzina.