Legendarni Michael Jordan postaje vlasnikom novog NASCAR tima

Legendarni Michael Jordan postaje vlasnikom novog NASCAR tima

U priopćenju koje je sinoć objavljeno na Twitteru, vlasnik Charlotte Hornetsa, osnovat će u NASCAR-u…

Najveći košarkaš svih vremena, legendarni Michael Jordan, postat će vlasnikom novog trkaćeg tima koji će se u 2021. natjecati u NASCAR Cup seriji. Zajedno s umirovljenim vozačem Dennyjem Hemlinom, koji če biti manjinski suvlasnik, Jordan će osnovati zasad neimenovani tim, a za njih će voziti vozač Bubba Wallace. Time će Jordan, uz vlasništvo jednog od najjačih sportskih brendova “Air Jordan” i vlasništvo NBA momčadi Charlotte Hornetsa, u svoj “životopis” dodati i vlasništvo trkaćeg tima u prestižnom američkom automobilističkom natjecanju.

“Odrastajući u Sjevernoj Karolini, moji roditelji vodili su mene i moju braću i sestre na utrke, tako da sam ja veliki fan NASCAR-a cijeli svoj život”, rekao je Jordan.

“Prilika da posjedujem svoj vlastiti trkaći tim, u partnerstvu s mojim prijateljem Dennyjem Hemlinom i s vozačem Bubbom Wallaceom, je za mene vrlo uzbudljiva”, nadodao je osvajač šest NBA prstenova.

Jordan će tako biti izvršni direktor i vlasnik novog tima, čije će ime biti objavljeno na skorašnjoj press-konferenciji, a nagađa se da će budući trkaći auto nositi Michaelov broj “23”…

Izvor: https://quattroruote.hr/