Novi Defender dobitnik je nagrade 2021 World Car Design of the Year

Novi Defender dobitnik je nagrade 2021 World Car Design of the Year

Prigodom dodjela priznanja za Svjetski automobil godine, dodjelje se i nekoliko posebnih, od kojih je svakako najzanimljivija ona za dizajn. Prema glasovima 93 ugledna međunarodna novinara iz 28 zemalja, koji čine žiri, nagrada ide u vitrinu Jaguar Land Rovera

To je već šesto ovakvo priznanje za Jaguar Land Rover. Nijedan drugi proizvođač nije primio toliko nagrada za dizajn u 17-godišnjoj povijesti World Car Awards. Prethodne nagrade za dizajn dobili su: 2019. – Jaguar I-PACE, 2018. – Range Rover Velar, 2017. – Jaguar F-PACE, 2012. – Range Rover Evoque i 2013. – Jaguar F-Type. Profesor Gerry McGovern, glavni kreativni direktor tvrtke Jaguar Land Rover je ovom prigodom rekao kako je novi Defender pod utjecajem svoje prošlosti, ali nije sputan. Vizija je bila stvoriti Defender 21. stoljeća pomicanjem granica inženjerstva, tehnologije i dizajna, zadržavajući svoju poznatu DNK i terensku sposobnost.

Rezultat je uvjerljivi 4×4 automobil koji odjekuje kod kupaca na emocionalnoj razini. Kategorija Svjetski dizajn automobila godine i odgovarajuća nagrada namijenjeni su isticanju novih vozila s inovacijama i stilom koji pomiču uspostavljene granice. Ove su godine automobili, koji su se kvalificirali za tu nagradu, obuhvatili sve kandidate koji su se natjecali u ostale četiri kategorije. Kao što je objavljeno 30. ožujka, finalisti za nagradu za dizajn 2021. godine su bili Honda e, Land Rover Defender i Mazda MX30.