Novi dizajn, nova tehnologija i novi Tipo Cross !

Novi dizajn, nova tehnologija i novi Tipo Cross !

Tipo je doživio redizajn te može se reći da je napokon osvježen. Sa kompletnim restajlingom cijele game, novi dizajn koji je sad privlačniji, mlađi i dinamičniji, sa najmodernijom tehnologijom i novim motorima sa boljim performansama te naravno ekološkim otiskom.

Novi Tipo je potpuno osvježen i sada izgleda još modernije, dinamičnije i elegantnije. Novi prednji dio ima novu masku hladnjaka, koju krasi novi FIAT logo, sa FIAT rukopisom, što predstavlja važnu poruku, prepunu energije. Tipo je takođe prvi FIAT automobil sa ovim znakom, koji dolazi nakon nedavno predstavljenog modela New 500.

Prednja svetla su kompletno redizajnirana, sada sa potpuno LED svetlima napred i pozadi, ne samo da pojačavaju crte automobila, već mu i pružaju moderniji izgled i povećavaju aktivnu i pasivnu bezbjednost. Zahvaljujući pojačanoj vidljivosti i u skladu sa potragom za više održivosti u svakom malom detalju, oni smanjuju potrošnju električne energije automobila, i samim tim i emisije CO2.

Branik na donjem dijelu automobila, koji je potpuno redizajniran sa dodatim elementima sa brušenim, hromiranim ICE MATTE finišom, uparen je sa novim točkovima od 16 ili 17 inča, sa dijamantskim finišom i novim dizajnom.

Unutra, prostor za putnike je takođe potpuno nov. Sjedišta imaju tkanine sa ekskluzivnim dizajnom. Potpuno podesivi digitalni klaster na 7-inčnom TFT displeju zamjenio je klasičnu analognu instrument tablu. Ozbiljno tehnološki savremeniji i napredniji sistem, kako biste mogli da kontrolišete status svog automobila, multimedijske aspekte i vaš telefon. Klaster stiže sa potpuno novim UConnect 5 radiom sa 10,25-inčnim ekranom osetljivim na dodir, što je još jedan korak FCA Grupe iz modela New 500, koji je sada dostupan i na modelu Tipo.

Novi Tipo Cross, crossover na Tipo način

Porodica Tipo proširena je dolaskom nove karoserije. FIAT sada predstavlja New Tipo Cross, koji će biti pridodat drugim trima varijanti karoserije (4-vratna, 5-vratna i Station Wagon): pravi crossover, usmjeren na potpuno nove kupce. Porodice – koje su oduvek bile ciljni kupci za FIAT Tipo – promenile su svoje preferencije, i umesto klasične 5-vratne automobile i Station Wagon modele birajući, kako bi se približile svjetu crosover-a, bez žrtvovanja prostora i komfora upravo ovakve modele. Iste porodice sada su spremne da iskuse emotivniji, jedinstveni, dinamičniji i mlađi automobil, sa i dalje pristupačnom cijenom. Odgovor je dakle upravo Tipo Cross, „FIAT-ov novi porodični crossover”.

Generalno, Tipo Cross je proizveden tako da bude moćniji i hrabriji. Na prvi pogled, automobil je očito širi, sa novim dizajnom maske hladnjaka koja se širi ispod prednjih svjetla, i jasno je da je viši, pravi crossover.

Visina modela Tipo Cross je povećana za skoro 4 cm, zahvaljujući osveženom vešanju i dodatku novih rešenja za felne i gume, koje je prije toga viđeno na još jednom FIAT crossover-u, modelu 500X. Tipo Cross ima veće gume radi još snažnijeg izgleda.

Nova postavka takođe omogućava višu poziciju pri vožnji ime je ulazak i izlazak iz automobila lakši, ali i pojednostavljuje sve na šta su Tipo porodice navikle, kao što je stavljanje djece na zadnja sjedišta, ili pronalaženje stvari koje su možda zapale ispod sjedišta.