Novi Mercedes-AMG GT je atraktivniji, praktičniji i raspolaže sa 585 KS

Novi Mercedes-AMG GT je atraktivniji, praktičniji i raspolaže sa 585 KS

AMG-ov vodeći sportski automobil dolazi u dvije varijante snage te isključivo sa pogonom na sve točkove. Mercedes je pokazao dugo iščekivanu drugu generaciju svog sportskog coupea AMG GT na Sedmici automobila u Montereyu. Suparnik iz Affalterbacha Porscheu 911 primijenio je evolucijski pristup dizajnu, ali donosi i poboljšanu udobnost i praktičnost sa rasporedom sjedenja 2+2.

Novi GT ostaje odmah prepoznatljiv iako je svaki dio karoserije nov i unaprijeđen. Prednjim krajem dominira rešetka hladnjaka “Panamericana” sa sjajnim crnim produžetkom ispod nje.

image

Prednja svjetla su “mekše” oblikovana dok su uska zadnja svjetla sada spojena ukrasnim dijelom ispod aktivnog zadnjeg spojlera. Model standardno dolazi na točkovima od 20 inča, ali je dostupan i sa opcijskim aluminijskim naplatcima od 21 inča.

Naglašeni bokovi izgledaju još šire, a dojam je i da su proporcije sada uravnoteženije. To se pripisuje činjenici da je novi AMG GT duži za 182 mm (sada 4,728 mm), sa međuosovinskim razmakom od 2,700 mm (+ 70 mm). Nova generacija također je 45 mm šira i 66 mm viša u usporedbi sa prethodnikom.