Opel objavio prve slike nove Astre

Opel objavio prve slike nove Astre

Nakon što je prikazao kako će izgledati reinkarnacija legendarne Mante, Opel je na sličan način najavio i nadolazeću novu inačicu svojeg kompaktnog porodičnog automobila, popularne Astre.

Nakon 30 godina ovaj će model uskoro dobiti električnu verziju, potpuno osvježenog izgleda i prilagođenu modernom kupcu, kao i novoj filozofiji ove marke.
Prve objavljene fotografije prikazuju novu Astru kao automobil s izrađenim dizajnerskim potpisom, koji detalje posuđuje od Mante i Mokke, a ističe se čistim linijama, LED farovima, te velikim infotainment zaslonima u kabini.
Novi detalji otkrivaju prednju masku koja se proteže cijelom širinom prednjeg kraja vozila, integrirana LED svjetla, te prostranu površinu na poklopcu stražnjeg prtljažnika, preko koje velikim slovima piše naziv modela, prenosi Autonet.hr.
U interijeru će dominirati potpuno digitalni kokpit s dva široka zaslona. Fizičke kontrole i tipke bit će svedene na minimum, a oblici, teksture i materijali posebno će slijediti ergonomske principe.
Nova Astra dizajnirana je u njemačkom Rüsselsheimu, gdje će biti i sklapana. Dolazit će u svije varijante, s hatchback karoserijom i 5 vrata, te u Sports Tourer (karavan) izvedbi. Proizvodnja bi trebala započeti već ove godine.

Preuzeto sa Profitiraj.ba