Prototip Audi E-Tron GT napokon stiže!

Prototip Audi E-Tron GT napokon stiže!

Audi je prvi uvid u E-Tron GT pružio još 2018. godine kada je izazivao direktno Teslu Model S. Debitovao je kasnije te godine u konceptnoj formi na salonu automobila u Los Angelesu, prije nego što je izašao na ulice i prošao testiranje dok je bio “zagrnut maskirnom odjećom”. Potpuno, električna limuzina, još uvijek nije otkrivena u svom konačnom obliku, ali stižemo do toga uskoro.

EV koji nosi četiri prstena i dalje je potpuno pokriven, samo što je ovaj put tipična kamuflaža ustupila mjesto izgledu koji zapravo ne skriva puno. Kao što se vidi u mnoštvu špijunskih snimaka, model neće se toliko razlikovati od koncepta, a najočitije su promjene usvajanje tradicionalnih kvaka na vratima. Čini se da su i bočna ogledala veća od onoga što je imao showcar.

U istom smislu kao i koncept, E-Tron GT imat će priključke za punjenje na oba prednja blatobrana kako i njegov sestrinski model, Porsche Taycan. Audi je pružio samo snimke prototipa izbliza, a automobil je pomalo zamagljen u video snimcima, ali još uvijek možemo vidjeti kako je prednji branik modificiran manjim usisnicima zraka.

Stražnji se branik nije puno promijenio, a najzapaženija promjena je postavljanje parkirnih senzora. Imajte na umu da je ovo tehnički prototip, iako bi trebao izgledati gotovo isto kad započne serijska proizvodnja.

E-Tron GT na tržište će izaći krajem godine, a sklapat će se u istom pogonu Böllinger Höfe u Neckarsulmu u Njemačkoj, gdje se proizvodi superautomobil R8. Audi još uvijek nije spreman pokazati bilo kakve tehničke specifikacije, ali spominje se dostupnost krova od karbonskih vlakana. Također znamo da će biti dodatni stražnji zvučnik koji nadopunjuje standardni prednji zvučnik kao dio obveznog električnog vozila za upozoravanje na zvučni sustav (AVAS).

U uzbudljivijim vijestima, RS verzija je već potvrđena iako standardni model još nije izašao. I ne samo to, već će biti predstavljen uz redovni E-Tron GT. Uzbudljivo otkriće objavio je Audijev globalni šef Markus Duesmann: “Idemo napraviti još jedan korak dalje, drago mi je danas najaviti da će postojati i RS verzija e-tron GT, koja će biti lansirana zajedno s e -tron GT. “

Audi E-Tron GT stići će u Sjedinjene Američke Države kad-tad 2021. godine i procijenit će početnu cijenu od 100.000 američkih dolara.