Novi PEUGEOT 3008 i 5008 stižu na bh tržište u početku 2021. godine.

Novi PEUGEOT 3008 i 5008 stižu na bh tržište u početku 2021. godine.

Kako bi bio korak ispred u pogledu stila, prednji dio novog SUV PEUGEOT 5008 je više nego ikad jedinstven i prepoznatljiv. Njegov odvažan dizajn postavlja nove kodove suvremenosti, istovremeno naglašavajući uspon prema premium segmentu. 

Nova maska bez okvira simbolizira iznimno moderan stil, istovremeno zadržavajući fluidan dizajn. Vrh poklopca motora sada ponosno pokazuje monogram modela kao i cijela Peugeot gama.

Razine GT / GT Pack dolaze sa specifičnom maskom s promjenjivim dizajnerskim uzorkom kako bi naglasila stilistički pomak GT izvedbi.

Prednja svjetla također su redizajnirana kako bi bila agresivnija i još više se odvojila od trenutnih dizajnerskih kodova. Ona uključuju LED dnevna svjetla od prve razine opremljenosti i produžena su s kromiranim umetkom u obliku očnjaka. Ovaj svjetlosni potpis savršeno je u skladu s trenutnim dizajnom marke Peugeot i prepoznatljiv je na prvi pogled.

Na razinama GT / GT Pack, Full LED svjetla nude još veću razinu tehnološke opremljenosti i prepoznatljiv izgled zahvaljujući proširenom svjetlosnom potpisu i funkciji osvjetljavanja zavoja (EVS) koji optimizira vidljivost pri brzinama većim od 90 km/h.

Posebno treba istaknuti funkciju “Foggy Mode” koja je zamijenila svjetla za maglu. Integrirana je u Full LED svjetla i uključuje kratka svjetla sa smanjenim intenzitetom kada su aktivirana stražnja svjetla za maglu.

Straga, nova nadograđena svjetla uključuju Full LED tehnologiju (uključuju svjetla za vožnju unatrag), prikazujući3D pandže za snažniji svjetlosni potpis. Svjetla su pokrivena prozirnimsjenovitim staklom, proširujući crni poklopac prtljažnika sa svake strane vozila, čime vizualno proširuje stražnji dio vozila.

Uz to, modernizirani su GT monogrami (bočna strana i poklopac prtljažnika).

Novi SUV PEUGEOT 5008 bit će dostupan u slijedećim bojama karoserije:

●Celebes plava (nova boja)

●Vertigo plava (nova boja)

●Pearl bijela

●Artense siva

●Platinum siva

●Perla Nera Black

●Ultimate crvena

Za najzahtjevnije kupce u pogledu stila, dostupna je nova opcija “Black Pack” koja će biti u ponudi na vrhunskim razinama opremljenosti: GT i GT Pack. Loading…

Povećano iskustvo s novim i-Cockpit® 

Za uspjeh modela PEUGEOT 5008 zaslužna je spektakularna unutrašnjost. U novom SUV PEUGEOT 5008,PEUGEOT i-Cockpit® se promijenio kako bi bio još moderniji i približio se premium segmentu:

Instrument ploča u visini očiju visoke rezolucije od 12,3”, koja se može u potpunosti podesiti i personalizirati s tehnologijom “Normally Black” za visokokvalitetno prikazivanje te za još bolju preglednost i kontraste.

Novi središnji dodirni zaslon od 10”  visoke rezolucije dolazi sa sedam elegantnih prekidača koji podsjećaju na klavirske tipke (toggle switches) i koji omogućuju izravan i stalan pristup glavnim funkcijama: radiju, klimatizaciji, 3D navigaciji s glasovnim upravljanjem, postavkama vozila, telefonu, mobilnim aplikacijama i sve pokazivače smjera. 

Na središnjoj konzoli, svi motori s unutarnjim izgaranjem opremljeni s automatskim mjenjačem, a odsada u serijskoj opremi imaju komandu za odabir načina vožnje koja omogućuje vozaču odabir između tri načina vožnje: Normal, Sport i Eco.

Da bi se naglasila modernizacija i-Cockpita®, uspon u premium segment vidljiv je u unutrašnjosti s novim tkaninama, što doprinosi  razini doživljene kvalitete atraktivnosti interijera.

Vanjske dimenzije novog SUV PEUGEOT 5008 su među najsadržajnijim u C SUV segmentu.  

Novi SUV PEUGEOT 5008 nudi slijedeće unutarnje konfiguracije:

●Tri zasebna neovisna sjedala koja su podesiva po duljini i nagibu te sklopiva u drugom redu,

●Dva zasebna i sklopiva sjedala u trećem redu koja se mogu izvaditi,

●Mogućnost sklapanja prednjeg suvozačevog sjedala (za utovar predmeta duljine do 3.20 m),

●Iznimno velik volumen prtljažnika od 780 dm³ (VDA 210do 1940 dm³ (VDA 214).

Pametne tehnologije

U novom SUV PEUGEOT 5008, pomoći u vožnji najnovije generacije upotpunit će ponudu tehnologija u vozilu :

Sustav Night Visionjedinstveno u segmentu kompaktnih SUV-ova

Aktivni tempomat s funkcijom Stop & Go (EAT8 automatski mjenjač), 

Sustav za pomoć zadržavanja vozila unutar vozne trake (povezan sa ACC Stop & Go), 

Sustav za automatsko kočenje u slučaju opasnosti posljednje generacije,

 Prošireno prepoznavanje prometnih znakova.

Naravno, novi SUV PEUGEOT 5008 i dalje nudi čitav niz opreme za pomoć u vožnji:

Adaptivni regulator brzine, tempomat,

Visiopark 1 s 180° kamera za pomoć pri parkiranju straga,

Visiopark 2 s 360° kamerom sprijeda i straga,

Park Assist,aktivna funkcija za pomoć pri parkiranju,

Sustav za pomoć pri zadržavanju vozila unutar vozne trake,

Upozorenje na nedovoljnu pažnju vozača,

Automatsko upravljanje dugim svjetlima,

Prepoznavanje prometnih znakova i preporuka brzine,

Aktivan nadzor mrtvog kuta. Ova funkcija je dostupna od 12 km/h,

Advanced Grip Control

Hill Assist Descent Control (HADC),

Otvaranje vrata prtljažnika bez korištenja ključa,

Stakleni panoramski krovni otvor,

Multi-point masaža sjedala,

Električna parkirna kočnica.

Pametni telefoni postali su sastavni dio vaše svakodnevnice, pa tako i za novi SUV PEUGEOT 5008. On posjeduje funkciju Mirror Screen koja omogućuje dupliciranje aplikacija svog telefona na dodirni ekran vozila. Za punjenje uređaja, uz bežično punjenje pametnog telefona, postoji USB utičnica u 1. redu i dvije nove USB utičnice u 2. redu.

Novi SUV PEUGEOT 5008 može biti opremljen sa ozvučenjem renomirane francuske audio marke FOCAL® ukupne snage 515 W, za maksimalni zvučni užitak svih putnika. Metalne zaštitne mrežice visokotonaca, smještene u sva četiri vrata, sada su bakrene boje.

Motori

Novi SUV PEUGEOT 5008  je dostupan s motorima s unutarnjim izgaranjem, C02 starta sa 132 g/km. Ovi pogonski sklopovi udovoljavaju normama €6 i homologirani su prema WLTP protokolu (Worldwide harmonised Light vehicles Text Procedures).

Benzinski

●3-cilindrični 1.2l motori:

●PureTech 130 S&S BVM6,

●PureTech 130 S&S EAT8.

●4-cilindrični 1.6l motori:

●PureTech 180 EAT8.

 Dizelski : 

●4-cilindrični 1.5l motori: 

●BlueHDi 130 S&S EAT8,

●BlueHDi 130 S&S EAT8.Loading…