Rezervacije za novi Kia EV6 dostupne i u BiH

Rezervacije za novi Kia EV6 dostupne i u BiH

Kijina odluka da otvori rezervacije za narudžbe EV6 u fabriku u Evropi doživjela je izniman uspjeh. Od 30. marta do 30. aprila su, uključujući više od 7.300 rezervacija, zabilježili više od 33.000 zainteresovanih za Kijino prvo namjensko električno vozilo s dometom preko 500 kilometara. Zahvaljujući ovako izuzetnom odazivu, Kia je za čak 300 % premašila očekivani plan prodaje ovog modela u Evropi u 2021. godini.

Rezervacije odsad dostupne i za BiH – prve isporuke ujesen 2021.
Odsad su rezervacije za EV6 dostupne i u Bosni i Hercegovini. Na modelnoj stranici model EV6 je moguće rezervisati u tri izvedbe: EV6, EV6 GT line i EV6 GT.

Kupci će tako svoj EV6 nakon potvrđene rezervacije i uplaćene povratne kapare (200 KM) moći naručiti kod lokalnog zastupnika još prije početka proizvodnje (juli 2021.), dok se prve isporuke očekuju već ujesen 2021. godine.

Stranke, koje će do kraja godine uplatiti 200 KM rezervacije, dobiće posebnu povoljnost: pristup mreži za punjenje Ionity za period od godinu dana. Pretplata Power Package nudiće povoljnije obračunavanje punjenja na svim Ionity mjestima za punjenje širom Evrope (mjesečna pretplata za 13 eura nudi punjenje po cijeni 0,29 EUR/kWh).

“Za nas je vrlo pozitivno kada pogledamo u Kijinu budućnost električne mobilnosti s novim EV6 koji je napravljen na našoj namjenskoj platformi za električna vozila (E-GMP)”, rekao je Jason Jeong, predsjednik Kia Europe. “Brojne prijave za EV6 ocrtavaju izuzetno zanimanje, zbog čega smo uvjereni kako će EV6 biti velika uspješnica.”

Ponuda za EV6 u BiH već od 88.999 KM
Stranke se kod najbližeg zastupnika za Kia vozila odlučuju za konačnu paketnu i dodatnu opremu svog EV6 kako bi u potpunosti odgovarao njihovom životnom stilu. Uz bateriju kapaciteta 77,4 kWh moći će birati između pogona na 2 (2WD) ili 4 točka (AWD), a na raspolaganju će biti i još neke dodatne mogućnosti.