Rimac C_Two na testiranu sigurnosti !

Rimac C_Two na testiranu sigurnosti !

Internetom odnedavno kruži glasina da bi Rimac Automobili mogao postati sljedeći vlasnik Bugattija. Jedva čekamo da saznamo ima li vjerodostojnosti u ovoj špekulaciji i prilično smo sigurni da su rukovoditelji u hrvatskoj kompaniji trenutno vrlo zauzeti. Zapravo su svi u Rimcu ovih dana vjerojatno prilično angažirani jer proizvođač automobila provodi zadnja ispitivanja prije nego što njegov hiper automobil C_Two krene u proizvodnju sljedeće godine.

Prvi prototipovi vozila već su se spustili sa montažnih traka, a Rimac je čak uzeo vremena i uništiti nekoliko prototipova o betonske zidove u ime poboljšanja sigurnosnih ocjena automobila. Program ispitivanja sudara započeo je davne 2019. godine, a ukupno će Rimac uništiti ne manje od devet primjeraka C_Two.

U novom videu proizvođač automobila vodi nas iza kulisa nedavne sesije ispitivanja sudara u kojoj se testni automobil srušio brzinom od 35 kilometara na sat (56 kilometara na sat) i pomakom od 40 posto u testu deformabilnih udara prepreke. Podaci prikupljeni tijekom testa bili su vrlo važni jer su inženjerskom timu rekli kako se automobil ponašao tijekom udara i dali im statistiku o učincima na test lutke.

Kako bi homologirala C_Two za komercijalno izdanje – a Rimac to želi učiniti “na svakom pojedinačnom tržištu širom svijeta”, hrvatska tvrtka srušit će još nekoliko primjeraka potpuno električnog hiper automobila i potvrdit će rezultate. Trenutno je inženjerski tim usred intenzivnog programa ispitivanja, koji također uključuje ispitivanja brzih staza