Rimac predstavio projekt kampusa

Rimac predstavio projekt kampusa

Rimac Automobili danas su predstavili projekt svog novog tehnološki naprednog sjedišta, koje uključuje testnu stazu, smještajne kapacitete i muzej.
Rimac ovim projektom želi okupiti svoje zaposlenike i funkcije na jednoj jedinstvenoj lokaciji u kompleks koji je dizajnirao poznati hrvatski arhitektonski ured 3LHD. Novi će kompleks biti baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju, a omogućit će kompaniji da izraste od proizvodnje prototipova i projekata u manjim serijama do velikoserijske proizvodnje električnih pogonskih sklopova visokih performansi i baterijskih sistema za brojne globalne automobilske kompanije.
Nova lokacija nalazi se samo nekoliko kilometara od aktualnog sjedišta Rimac Automobila, u blizini Dvorca Kerestinec, i nalazi se na zemljištu od 200.000 m² dok će izgrađena površina doseći oko 100.000 m².
“Kampus je naša odskočna daska za planirani rast u sljedećem desetljeću i nakon toga, jer nas ojačava kao proizvođača hiperautomobila i Tier 1 dobavljača komponenti elektropogona i sustava vozila za velike proizvođače automobila”, kazao je izvršni direktor i osnivač kompanije, Mate Rimac, prenosi Bug.hr.
Veličina i ambicije novog Rimac kampusa su ogromni, što ga čini jednom od najvećih građevina ove vrste u Evropi, ne samo u automobilskoj industriji. Predviđena finansijska ulaganja u projekt premašuju 200 miliona eura. Početak izgradnje na novoj lokaciji očekuje se do kraja godine, a završetak je planiran 2023. godine.