Rolls-Royce Phantom Oribe

Rolls-Royce Phantom Oribe

Proizvođač najboljih automobila na svijetu je razvio prilično dobar posao sa svojim odjelom Bespoke. u kojem se stvaraju posebno prilagođeni unikatni modeli za vrlo bogate klijente. Najnoviji je ujedno i jedan od njihovih ljepših i zanimljivijih uradaka

Automobil je naručio japanski poduzetnik Yusaku Maezawa. koji sakuplja staru keramiku iz Japana zvanu Oribe. Ta keramika često sadrži zeleno-bijela ostakljenja, koja su bila nadahnuće za ime i shemu boja Fantoma. Klijent je automobil zamislio kao ‘kopneni jet’, donoseći na cestu spokojnu ekskluzivnost putovanja privatnim mlaznjakom. Gornji dio automobila je obojan u Oribe Green, potpuno prilagođenu boju stvorenu isključivo za klijenta; ovim neobičnim potezom Rolls-Royce je stavio boju na raspolaganje za upotrebu na klijentovom privatnom zrakoplovu, s kojim će Phantom biti uparen.

Razvijena tijekom mnogih mjeseci od strane stručnjaka u Surface Finish Center u Goodwoodu, savršeno bilježi sjajnu, duboko zelenu glazuru koja karakterizira ovu keramiku iz 16. stoljeća. Vanjski je dojam je lijepo zaokružen krem-bijelim donjim dijelom automobila. Na ovom posebnom Phantomu je s Rolls-Royceom surađivala i francuska dizajnerska modna marka Hermés, koja je osigurala svu kožu i tkanine za unutrašnjost. Taj je interijer zaista vrhunac automobila. Hermès je u automobil unio svoje prepoznatljivo konjičko nasljeđe i inovativnu stručnost, s kožnim presvlakama izrađenim tehnikama šivanja i bojenja rubova, kakve su izvorno koristili majstori sedlari.

Furniri od orahovog drveta ukrašavaju vrata, stolove na stražnjim sjedalima i ploču s instrumentima, dok prednja ploča ima ručno oslikani tematski uzorak konja. Jedinstven je element nedostatak metalnih rešetki za zvučnike. Umjesto toga, u Rolls-Royceu su iznad zvučnika izbušili rupe u drvenoj oblozi. Sve ostalo je pretežno obloženo u Hermès Enea Green kožu, proširujući se na detalje koji uključuju neposredne dodirne točke; na primjer, upravljač, ručke pored upravljača, birač brzina i okretne komande za klimatske postavke u automobilu. Nasloni za glavu i stražnji nasloni za ruke dobivaju kožu koju Hermés koristi na nekim svojim torbama. Na podu su tepisi od janjeće vune. Kako ne bi bilo sumnje tko je autor ove kreacije, na vratima pretinca se pored logotipa Rolls Roycea, nalazi i logo Hermesa.