Servis Airbnb i Jaguar Land Rover su ponudili originalne vikende na predivnim lokacijama u Italiji

Servis Airbnb i Jaguar Land Rover su ponudili originalne vikende na predivnim lokacijama u Italiji

Od juga do sjevera Italije, Defender Eco Home će se dovesti do nekih od najljepših lokacija u prirodi Italije, uključujući obronke planine Etna, vinograde Toskane i impozantne Dolomite

Zdravstvena situacija u vezi s pandemijom još od samog njenog početka jako utječe na očekivanja, želje i navike turista, kojima se preko noći promijenio redoslijed prioriteta. Sve su traženiji individualni načini odmaranja, pogotovo jedrenje, kampovi i boravak na otvorenome umjesto aranžmana u pretrpanim hotelima ili cruiserima, gdje ste okruženi stotinama ili tisućama nepoznatih ljudi s nepoznatim zdravstvenim statusom.

Airbnb je prepoznao talijanske trendove za ljeto 2021. godine: gotovo svaki treći Talijan zapravo traži miran i izoliran smještaj, ali prije svega i takozvani digitalni detoks. Oni će moći sudjelovati u jednoj od faza off-road turneje stvorene u suradnji dviju kompanija, dizajnirane da zadovolji potrebe Talijana, koji i inače vole putovati, za seoskim turizmom i kontakta s prirodom.

Od prošlog četvrtka se tako na talijanskom servisu Airbnb može rezervirati mobilna mini kamp kuća koju vuče najnoviji elektrificirani model Jaguar Land Rovera, Defender Hybrid. Ljubitelji outdoor provoda i glampinga tako imaju priliku rezervirati jednu od deset slikovitih lokacija u Italiji, na kojima će između lipnja i rujna ove godine biti smješten ovaj, kako ga zovu, Defender Eco Home.

Uz noćenje, svaka rezervacija uključivat će ukusni piknik s lokalnim proizvodima, gurmansku večeru u obližnjem restoranu, bon za isprobavanje jedne od lokalnih atrakcija s Airbnb-ja i priliku za istraživanje lokalnog krajolika u novom Defenderu Hibrid. Svojom panoramskom staklenom fasadom, Defender Eco Home omogućuje gostima da se osjećaju potpuno uronjeni u prirodu.

Potpuno je samodostatan zahvaljujući solarnim pločama postavljenima na krov, a napravljen je od ekoloških, održivih materijala. Tako je unutarnji namještaj izrađen od otpadnog materijala iz proizvodnje vina, a strop je prekriven posebnom tkaninom koja pročišćava zrak. Interijer uključuje spavaću sobu s garderobom, malu blagovaonicu i kupaonicu.

Defender Eco Home bit će smješten na deset uistinu prekrasnih lokacija, a na svakoj je predviđen boravak od jedne ili tri noći (za dvije osobe dostupno za 500 eura po noćenju). No, već do završetka pisanja ovog teksta svi termini su se popunili. Odlična ideja i za Hrvatsku, gdje turisti također imaju što za vidjeti, pojesti i popiti. Lokacije koje su se ponudile za rezervaciju na Airbnb-u:

1: Obronci planine Etna na Siciliji (može se rezervirati za boravak od tri noćenja)
2: Zaleđe Salenta, Puglia (može se rezervirati za boravak od jedne noći)
3: Punta Licosa, Campania (može se rezervirati za boravak od jedne noći)
4: Park prirode Sirente-Velino, Abruzzo (može se rezervirati za boravak od jedne noći)
5: Maremma, Toskana (može se rezervirati za boravak od jedne noći)
6: Prijevoj Cento Croci, Emilia-Romagna (može se rezervirati za boravak od tri noći)
7: Val Tramontina, Furlanija-Julijska krajina (može se rezervirati za boravak od tri noći)
8: Dolomiti, Veneto (može se rezervirati za boravak od jedne noći)
9: Langhe, Pijemonte (može se rezervirati za boravak od tri noći)
10: Otok Sant’Antioco, Sardinija (može se rezervirati za boravak od jedne noći)