Citroën My Ami Cargo

Citroën My Ami Cargo

U francuskom proizvođaču su došli na ideju da mali putnički dvosjed prenamjene za dostavu u užim gradskim središtima, jer se zbog svojim minijaturnih dimenzija i malog kruga okreta može zavući i u najuže uličice

Cargo verzija najmanjeg Citroëna je mali simpatični električni automobilčić, koji zahvaljujući baterijskom bloku kapaciteta 5,5 kWh ima doseg od 75 km, što je sasvim dovoljno za dnevno kretanje užim gradskim središtima, gdje je vrlo često ograničeno kretanje vozilima s motorima s unutarnjim izgaranjem. Stoga su ovaj putnički dvosjed u Citroënu prenamijenili za gradsku dostavu, što je itekako smisleno. Naime, My Ami Cargo je dug 2,41 i širok 1,39 metara, a može se okrenuti u krugu promjera 7,2 m, pa se tako bez straha zavlači i u najuže uličice.

Iako teretni prostor na prvi pogled ne izgleda impresivno, prema istraživanjima je za većinu potreba ciljane klijentele sasvim dovoljan. To je namjensko dostavno vozilo osmišljeno za dostavu malih pošiljki na kratke udaljenosti u gradska područja. U Citroënu su zapravo iz Amija jednostavno izvadili suvozačevo sjedalo, te tako dobili teretni prostor volumena 260 l, utovarne duljine od 1,2 m, a zajedno s već postojećim prtljažnim prostorom, ukupna zapremina iznosi 400 l, uz dozvoljeno opterećenje od 140 kg.

Pokreće ga elektromotor snage 6 kW, koji mu omogućuje maksimalnu brzinu od 45 km/h, dok Li-Ion baterija kapaciteta 5,5 kWh pruža doseg od oko 75 km. Ipak, najvažnije je napomenuti da se baterija može puniti jednostavnim priključkom na gradsku mrežu (220 V), a vrijeme punjenja potpuno ispražnjene baterije je kraće od tri sata.