Sportski kompaktni SUV sa brojnim inovacijama: novi Mercedes-Benz GLA

Sportski kompaktni SUV sa brojnim inovacijama: novi Mercedes-Benz GLA

Mercedes-Benz značajno unapređuje kompaktni GLA SUV brojnim inovacijama i obimnijom standardnom opremom. Nova rešetka hladnjaka sa vertikalnim lamelama i horizontalnim rebrima naglašava moćan karakter. Pored toga, poklopac motora sa diskretno sugerisanim grebenimanaglašava samopouzdani izgled. Redizajnirani prednji branik sa vizuelnom zaštitom od podvlačenja ukazuje na offroad gene modela GLA.

Ovome je dodat i modernizovan svetlosni potpis u standardnim LED prednjim farovima visokih performansi i LED zadnjim svetlima. Mercedes-Benz proširuje opseg opcija novom Spectral Blue bojom i četiri dodatna dizajna točkova. U osnovnoj komponenti, novi GLA stoji na 17-inčnim aluminijumskim felnama sa pet krakova u crnoj boji visokog sjaja sa okrenutim površinama visokog sjaja. Dostupni su i opcioni točkovi od 18 do 20 inča

Samostojeći dupli ekran jedan je od vrhunaca značajno unapređenog enterijera. Sada uključuje 7-inčni i 10,25-inčni ekran kao standard za instrument tablu i multimedijalni ekran. Opciono su dostupna dva displeja sa širokim ekranom od 10,25 inča. Oni nude holističko iskustvo visoke tehnologije. Volan trenutne generacije je standardno presvučen kožom; ARTICO imitacija kože je dostupna kao alternativa. Po prvi put je za AMG liniju dostupan i grejani obruč volana.

Pojednostavljena logika ponude sa opsežnom standardnom opremom

Novi GLA je standardno opremljen komfornim sedištima. Tapacirani su ARTICO veštačkom kožom i trodimenzionalno reljefnom tkaninom u crnoj boji. Takođe su opciono dostupni u trendovskoj sivoj boji. Progressive varijanta opreme nudi tri unutrašnje boje: crnu, makijato bež i sivu. U AMG liniji, standardna presvlaka sedišta od ARTICO veštačke kože/mikrovlakana MICROCUT je sada dostupna i u bahia braon boji. Ukupno četiri boje presvlake dostupne su u AMG liniji: crna, bahia braon, siva i nova nijansa crvene paprike u kombinaciji sa crnom. Tkanina za udobno sedište je napravljena od 100% recikliranih materijala. U slučaju ARTICO/MICROCUT presvlake sedišta, ova proporcija je 65% u ogledalu sedišta i 85% u donjoj tkanini.

Više snage i dometa za plug-in hibride

Dalje razvijeni plug-in hibridni pogon modela GLA 250 e (preliminarne brojke: kombinovana potrošnja goriva, ponderisana: 1,4-1,1 l/100 km; kombinovana emisija CO2, ponderisana: 31-24 g/km; kombinovana potrošnja električne energije, ponderisana: 23,8-21,1 kWh/100 km) daje rezultate sa povećanim performansama. Veći sadržaj korisne energije poboljšane visokonaponske baterije takođe dovodi do većeg električnog dometa. Snaga elektromotora je povećana za 5 kW na 80 kW dok je snaga sistema ostala ista. Na strani punjenja i dalje su dostupne tri opcije: pored standarda od 3,7 kW, baterija se sada opciono može puniti naizmeničnom strujom i do 11 kW. Dalje, moguće je punjenje baterije jednosmernom strujom do 22 kW. Ovo dodatno smanjuje vreme punjenja. Mercedes-Benz je takođe ažurirao vizuelizaciju hibridnih funkcija u glavnoj jedinici.

2,0-litarski četvorocilindrični dizel motor kombinuje nesmetan rad i superiornu isporuku snage sa savremenom efikasnošću. Dostupan je u tri nivoa snage i obrtnog momenta. Njegove karakteristike uključuju jednostepeno turbo punjenje sa promenljivom geometrijom turbine. Glava cilindra i kućište radilice su napravljeni od laganog aluminijuma. NANOSLIDE® premaz koji je razvio Mercedes-Benz smanjuje trenje između zida cilindra i čeličnog klipa. Ovo smanjuje potrošnju i emisije.