Stigao je evropski Jeep Compas, 0% carine – 100% Jeep

Stigao je evropski Jeep Compas, 0% carine – 100% Jeep

Kupcima u Bosni i Hercegovini novi Jeep Compas je sada dostupniji nego ikada. Bogato opremljen Compass, koji predstavlja okosnicu prodaje legendarnog američkog proizvođača Jeep u Evropi, na tržištu je već sa cijenom od 45.999 KM.

Spisak dodatne opreme uključene u tu cijenu je dugačak, a posebno se izdvaja paket LIMITED + koji između ostalog sadrži:

  • NAVI touchscreen od 8.4″
  • Zatamnjena zadnja stakla
  • Paket visibility (automatska duga svjetla, Xenon farovi, osvjetljenje integrisano u spoljnim retrovizorima)
  • Funkcionalni paket (elektro hromatski retrovizor, Keyless ulazak bez ključa, elektro preklopivi retrovizori, alarm, 230V utičnica)
  • Parking paket (kamera za vožnju unazad, prednji i zadnji parking senzori, senzor mrtvog ugla, pomoć pri paralelnom parkiranju)
  • Aluminijumske felne 18“

Novi Jeep Compass se sada proizvodi u Italiji što za kupce u Bosni i Hercegovini znači da se za ovaj model gube troškovi carine i transporta iz fabrike u Meksiku.

Novi Jeep Compass je tako izmjenjen da ponudi više tehnološkog sadržaja, povezanosti i efikasnosti.

Jeep Compass proizveden u postrojenju kompanije FCA u Melfiju pokreće novi 1,3-litarski turbo benzinski motor koji isporučuje 130 ili 150 konjskih snaga, osiguravajući kupcima nesmetano i ugodno iskustvo vožnje, ili alternativno, nova verzija 1,6-litarskog dizelskog MultiJet II motora sa 120 konjske snage sa sistemom SCR (selective catalyst reduction).

Prvi put, Compass takođe ima pogon na prednje točkove uparen sa automatskim Dual Dry Clutch Transmission (DDCT) mjenjačem, i novim „Sport“ režimom vožnje.

Uconnect usluge za naprednu povezanost unutar i van vozila su novina za Jeep Compass, i postaju dio standardne konfiguracije počevši od Sport paketa opreme.

Šest novih točkova, pet novih boja spoljašnjosti, redizajniran poklopac tovarnog dijela i dodatna unapređenja proizvoda daju osvježen karakter i izgled modelu Jeep Compass.

Novi model Jeep Compass napravljen u Melfiju imaće kraće vrijeme isporuke i više mogućnosti izrade „po narudžbi“ za evropska prodajna mjesta i kupce, čime se povećava njegova komercijalna fleksibilnost.

Model nudi lepezu napredne tzv. user friendly tehnologije, tehnologije lake za rukovanje s ciljem da bude efikasan, udoban i povezan u svakodnevnom uživanju u vožnji.

Rastući uspjeh modela, koji je prvobitno pravljen za Evropu u fabrici kompanije FCA u Toluki u Meksiku, omogućio je dovođenje proizvodnje, uključujući i novu 4xe verziju koja sadrži plug-in hibridnu električnu tehnologiju, direktno u Italiju.

Nove karakteristike uključuju nove Uconnect usluge za poboljšano povezivanje unutar kabine vozila i  van nje.

S obzirom na kontinuirano poboljšavanje modela brenda Jeep, dinamičke karakteristike modela Compass su dodatno usavršene, što je dodatno u skladu sa očekivanjima evropskih kupaca. Upravljanje modelom Compass proizvedenog u Melfiju poboljšano je zahvaljujući novom podešavanju upravljačkog sistema, koji za cilj ima poboljšanje njegove lakoće i progresivnosti, i ciljanim intervencijama na sistemu vješanja.

Oni uključuju dodavanje amortizera sa ventilima za FSD (frequency selective dumping), kako bi se ograničilo pomjeranje u karoseriji vozila, bez uticaja na udobnost tokom vožnje na grubom terenu. Novi Compass nudi veću preciznost prilikom skretanja pri velikim brzinama, sa manje zanošenja, i više stabilnosti prilikom kočenja. Prije svega, vozač može da osjeti fleksibilnost i preciznost u ponašanju vozila na putu, što je posebno uočljivo na krivudavim putevima. Sve detalje o trenutnoj akciji za Compassa možete saznati na ovom linku.