Svjetsko prvenstvo u kartingu: Gađao konkurenta spojlerom!

Svjetsko prvenstvo u kartingu: Gađao konkurenta spojlerom!

Talijanski vozač, 23-godišnji Luca Corberi, nakon trkaćeg naguravanja i sudara u kojem je izbačen iz utrke, pokušao je da krivca za svoje odustajanje pogodi branikom vlastitog kartinga tijekom utrke FIA Svjetskog prvenstva.

Naime, izbezumljeni je vozač bio prisiljen povući se iz trke nakon kontakta, ali nakon toga je ostao stajati pored staze. U rukama je držao odlomljen dio branika svog kartinga i čekao da “krivac” za njegovu eliminaciju naiđe u sljedećem krugu. Onda je pokušao pogoditi ga njime! Nakon toga, nonšalantno je prešao preko staze, a samo pukom srećom, nitko nije povrijeđen. Da bi stvar bila gora, ljutiti Corberi u boksu se ponovno fizički obračunao sa svojim konkurentom…

Na kraju svega, talijanski vozač objavio je da se više neće baviti autosportom, a pod istragom je Svjetske automobilističke federacije (FIA-e). U tučnjavu u parku vozača umiješao se i vozačev otac, inače vlasnik staze na kojoj se vozilo. Predsjednik Komisije FIA-e za karting, bivši vozač Formule 1 Felipe Massa, ocijenio je takvo ponašanje nesportskim i najavio da će svi umiješani pretrpjeti ozbiljne posljedice, a veliki broj ljubitelja automotosporta zatražio je da mu bude izrečena doživotna suspenzija.