Toyota planovi u tekućoj godini za BiH

Toyota planovi u tekućoj godini za BiH

Toyota BiH iza sebe ima uspješnu godinu kada je riječ o prodajnim rezultatima, prodano je ukupno 839 automobila, a bestseller je model Yaris s 224 prodana primjerak, dok su iza njega modeli Corolla SD sa 145 te Yaris Cross sa 133 prodana primjerka. Naglašeno je to na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za medije gdje je Toyota BH je prezentovala svoje prošlogodišnje rezultate te najavila očekivanja, aktivnosti i planove za ovu godinu.

Prema podjeli po tipu motora, od ukupnog broja prodanih automobila 78 posto čine vozila s konvencionalnim pogonom, hibridi 20, plug-in hibridi 14, a električna vozila 1 posto.

Direktor kompanije Toyota BiH, Damir Višošević, naglasio je da je ukupno Toyotino učešće na tržištu BiH u putničkom programu odgovara trećoj poziciji, dok je japanski brend na prvoj poziciji tržišta privatnih vozila.

Tako je najprodavaniji modeli na ukupnom tržištu su Corolla, koja je lider C segmenta, Hilux lider u segmentu pickup modela, te Land Cruiser 15 u E SUV segmentu. Najprodavaniji modeli privatnim osobama su Yaris u B segmentu, Yaris Cross u B-SUV segmentu, Corolla u C Land Cruiser u E-SUV segmentu.

Višošević je istakao da Toyota jedina nudi garanciju na svoja nova vozila od 10 godina ili 185.000 pređenih kilometara, 10 godina na bateriju hibridnog sklopa, program lojalnosti 5+, specijalne servisne akcije bez obzira na starost vozila, Toyota Osiguranja koje podrazumjeva puni iznos isplate u prvoj godini u slučaju totalne štete. Kao novost  navedeno je 10 godina garancije na pneumatike.

Iz Toyote su najavili akciju u saradnji s BIHAMK-om, čiji je cilj zaštita djece. Tako će  Toyota BiH u saradnji s BIHAMK-om osigurati da da prvih 150 kupaca novih primjeraka modela Yaris na poklon dobiju certificiranu autosjedalicu za djecu težine do 13 kilograma.