U periodu od 6. do 8. avgusta održana je manifestacije “Sarajevo on wheels”

U periodu od 6. do 8. avgusta održana je manifestacije “Sarajevo on wheels”

Poznato je da je Sarajevo, centar ćejfa, rahatluka i meraka. To je grad koji ima dušu, a turistima koji su prepoznali sarajevske čari trebalo je pokazati i „Sarajevo on wheels“ („Sarajevo na točkovima“).

Prvi dan, odnosno 6.8. organizovan je skup automobilista sa naglaskom na oldtimere, a u cilju da se turistima pokaže vintage Sarajevo, gdje su svi oni koji su bili voljni promovisati svoj automobil bili dobrodošli.

Sajam automobilista organizovan je na Vilsonovom šetalištu uz veliku posjećenost automobilista i ljubitelja automobila.

Drugi dan, 7.8. organizovan je Car movie night na poligonu na Ilidži, gdje su svi prisutni imali priliku pogledati filmove prikazane na velikom platnu iz ugođaja svojih automobila.  Prikazivanjem filmova želilo se turistima ukazati na sarajevsku „furku“, Sarajevsku tugu, sarajevsku dobrotu i sarajevski inat.

Treći dan, organizovan je Lukomir climbing gdje je turistima i ostalim prisutnim kroz  šetnje planiranom rutom ukazano na značaj navedenog sela u kom je sniman poznati bosanskohercegovački film „Nebo iznad krajolika“.

Cilj ove manifestacije bio je okupiti i zainteresovati što veći broj turista, te ukazati na potrebu za sajmovima i manifestacijama koje okupljaju građane Sarajeva svih životnih dobi i različitih interesovanja. Prvenstveno se želilo ukazati turistima na sarajevski duh i šarm, ali i dozu modernog Sarajeva koje je uvijek prožeto našim tradicionalnim kulturološkim usmjerenjima, te privući turiste da što duže ostanu u ovom gradu.